A napokban derült ki, hogy 2020. április 27-én jelenti be a MIUI 12 rendszerét a Xiaomi. Az eseményen nem csak a friss UI mutatkozik be, de a Mi 10 modellcsalád “legkisebb” tagja is, melyet Kínában “Mi 10 Youth Edition” néven forgalmaznak. Ez a modell kerül Mi 10 Lite néven a nemzetközi piacra májusban. Ezzel párhuzamosan felröppentek információk egy közelgő Redmi Pad tabletről is, melyet a képillusztrációk/poszterek alapján 5G képes SD765G processzorral, 90Hz-es kijelzővel, 30W-os gyorstöltés támogatással láttak el. Mindezt elég kedvező áron. Na most akkor ordas nagy kamu az egész, vagy tényleg készülhetünk a megvásárlására?

A Xiaomi Redmi Pad új táblagépével kapcsolatos információkkal szinte minden nevesebb tech oldal aktívan foglalkozik külföldön (GSMArena, gsmManiac, Gizmochina, Gizchina, Playfuldroid, 911mobiles, Xiaomitoday…), és hazánkban is.  

Maga az interneten közzétett poszter azonban túl gyanúsnak tűnik, ezért vizsgáljuk meg közelebbről is:

Redmi Pad – Igaz vagy Hamis?

Nézzük meg a szivárgás egész láncát.

Elsőként a Techindeep publikált egy cikket “Érkezik a Redmi Pad 5G! Bemutatják április 27-én.

Ezután a vízjeles plakátot a török ​​felhasználó BUGREVEALINGBME (alacsony besorolású + 4 megkérdőjelezhető poszt) becenévvel közzéteszi a Slashleaks webhelyen, és beindult a hírcunami… (Egyébként ez a felhasználó korábban egy abszolút hamis Mi MIX 4-et tett közzé ugyanazon a webhelyen.)

Különböző kiadványok kezdik egyenként közzétenni az új Xiaomi Redmi Pad hírét. Ezt követően a már népszerű kínai média (Sina, CNMO, IThome) csatlakozott a hírek terjesztéséhez.

Valóban létezik a Redmi Pad 5G tablet?

Arról a tényről, hogy a Xiaomi új tableten dolgozik március óta terjengnek a pletykák. Aztán a Weibo-n közzétették ezt a képet, amely spekulációkat közölt az új táblagépről, kiemelve a 8.920mAh-os akkumulátor kapacitást (jobb felül). Ez még nagyobb, mint az utoljára hivatalosan kiadott Mi Pad 4 Plus táblagép akkumulátora (8.620mAh).

Ezt követően Lou Weibing néhány utalást tett a Weibo-hozzászólásokhoz fűzött megjegyzésében, amelyeket a rajongók megfejtettek annak valószínűségeként, hogy Redmi valóban saját tableten dolgozik. A várakozások szerint a Redmi Pad a Mi Pad 5 helyett kerülne bemutatásra.

Miért hamis a poszter?

Látvány szempontjából, és hardveresen is impozáns lenne a tablet, ezt kétségtelenül minden Xiaomi rajongó így látja: 8 hüvelykes képernyő, vékony kerettel és 90Hz-es frissítéssel, négy hangszóró, két választható színben (fekete vagy fehér), 48 megapixeles AI kamera és 30 W-al tölthető akkumulátor.

És ami a legfontosabb: Snapdragon 765G processzor felel a teljesítményért.

Mindezt szerény 94.000 Ft-ért (1999 jüan). Kiváló ár, ugye? Már gondolkodsz is, mikor és hol lehet megvásárolni? Persze… De nem minden arany, ami fénylik…ne lovald bele magad!

Gondolkodj el a következő kérdésen: Miért mutathatják be a Redmi Pad-et – elméletileg – április 27-én a Mi 10 Youth Edition és a MIUI 12 mellett?

A következtetés:

  1.  A kínai Mi 10 Youth Edition (Global neve Mi 10 Lite) is Snapdragon 765G-t használ.

  2.  A poszteren fel van tüntetve, hogy a Redmi Pad tableten a MIUI for Pad operációs rendszer fut. Lehetséges, hogy a Xiaomi követi (másolja) az iPad-et, és elindítja saját operációs rendszerét táblagépekhez? Aztán ott lesz ugye a MIUI 12 bemutatása.  Ezeket a termékeket elméletileg egy napon kellene bemutatni.

  3.  A Redmi most aktívan dolgozik megfizethető 5G eszközök bemutatásán.

Alaposan nézzük meg magát a posztert, de csak az eredeti példányt, ne a Techindeep félét, kicsi felbontással:

A figyelmes felhasználók azonnal észrevehetik a betűkészleteket, melyet a vállalat soha sem használ. És maga a tablet is furcsának tűnik (nem túl hihető). Na meg ilyen hardver és 90Hz-es kijelző mellé 4800mAh-ás akkut?

Megállapítások

A pletykát sosem erősítették meg hivatalos forrásból, korábban semmiféle szivárogtatással nem találkozhattunk. Ezenkívül az állítólagos eszköz nem szerzett tanúsítást Kínában (a Kommunikációs és Információs Minisztérium adatbázisaiban nincs modell), enélkül pedig lehetetlen lenne piacra dobni bármilyen műszaki cikket.

Jelenleg ezt a bejegyzést már teljesen eltávolították a Slashleaks webhelyről. És nem azért, mert ez a Redmi Pad valamiféle titkos kiszivárogtatása lenne, a Xiaomi vezetése kérte, hogy távolítsa el a plakátot.

A Redmi Pad 5G tablet tehát nem más, mint hamisítvány! 

 

Átvett cikk

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ