Redmi Note 9S e02 – Teljesítmény és akkumulátor teszt

3937

Mint azt az előző videóban és cikkben említettem, végeztem néhány tesztet a Redmi Note 9S telefonon, hogy mennyit bír az aksija, milyen teljesítményre képes a Qualcomm Snapdragon 720G SoC. Nos, először nézzük meg a mire képes a komplett rendszer, játékok, videók, napi használatban.
Kezdjük a “legfontosabbal” az AnTuTu pontszámokkal, mivel ez érdekli a legtöbb gémer fiatalt, hogy mennyit lehet vele gurítani. Na hát akkor elemezzük a látottakat. 274.162 pont egy erős középmezőny. Annyit elmondhatok, hogy jobb mint a Qualcomm Snapdragon 730 vagy a Hisilicon Kirin 970, de kicsit gyengébb mint a MediaTek Helio G90T, vagy az Exynos 9810. 3 nap nyúzás közben szinte semmilyen akadást, mikrolaggot nem venni észre, pedig aztán rendesen teletoltam appokkal, csak a szokásos: Facebook, Messenger, Gmail, Viber, Telegram, Twitter, TikTok, Youtube, Drive, Hangouts, Telekom, Mi Bandage, Mi Fit, Mi Home, 17track, Instagram, Paypal, Ebay, Simple, Ware OS, Snapchat, MeWe, Wolt, Tapatalk, Skype, AnTuTu, 3DMark, Geekbench5, stb. Játékokból pedig Last Shelter: Survival, Candy Crush Saga, Warship Blitz, Lords Mobile, Sniper 3D, Call of Duty, Angry Birsd 2, Badmington League, Clash Royale és Auralux 2.

Első nap

Első napon a filmezésen volt a hangsúly, leginkább Youtube FHD filmek és sorozatok voltak terítéken, nem is akármennyi, több mint 16 órát ment, reggeltől estig. Asszem erre senkinél nem fog sor kerülni, nincs olyan elvetemült, aki ennyit filmezne. De előfordulhat olyan helyzet, hogy nincs más teendőnk, akkor 3-4 mozifilm is max félig meríti le az 5020 mAh kapacitású akkumulátort. SOT idő: 17 óra 54 perc

Második nap

Hát akkor adjunk neki, gondoltam és jöttek a jobbnál jobb filmek, játékok, bechmark tesztek, mint egy átlagos médiafogyasztó és gamer kezében. 6 óra játék, 4 óra film, 1 óra teszt és 1 óra minden féle dolog, Facebook, messenger, fényképezés, stb. Hát ez sem volt egy leány álom, ennyit még az életben nem mobiloztam… Lassan kialakul a mobilkönyököm és mehetek táppénzre. SOT idő: 11 óra 24 perc

Harmadik nap

Egyik olvasón felvetésére csináltam egy egész napos tesztet, miszerint ne Wifi-n használjam, hanem mobilneten. Ehhez a DIGI kártyát (nem reklám) választottam, mivel lefedettsége és sávszélessége nem az igazi, így a telefonnak meg kell küzdenie minden minden egyes byte-ért. Szóval, egy átlagon felüli nap lett a harmadik, melyen mindent mobilnettel értem el, Facebook, Youtube, Messeenger, játékkok, stb. Ez még mindig nem egy átlagos felhasználás, mármint számomra, de lehet másnak már ez az átlag. Reggel 8 és kb. éjfél közötti használatot láthattok, és 32% a maradék akkumulátor kapacitás. SOT idő: 11 óra

Negyedik – hetedik nap

Hát ezt még sajnos nem fejeztem be, mert a mai negyedik napon is csak 9% fogyott amellett, ahogy én használom és még csak dél van… Ha így folytatom, kb. 3 nap lesz, mire újra töltőre kell raknom a telefont. Na akkor újra jövök egy kis szösszenettel és meglátjuk mennyit fogyasztott a vas illetve a szoftverek.

Összegzés

Fúúú gyerekek, ez a telefon valami brutál! Ekkor aksival egy átlag juzer tényleg kihoz 2-3 napot, de egy vérbeli gamernek is 1 teljes napot!

42 óra van még hátra a jelenlegi használati statisztikák szerint, ha bekapcsolnám az Akkumulátorkímélő funkciót, ez majd 65 órára nőne, ami majdnem 3 nap. De ebben még nincsenek benne az éjjelre időzített akkukímélés, így majd ha lemerült, akkor tudok nyilatkozni. Szóval! Ez egy nagyon jól sikerült “kis” telefon. Ha sikerül megbékélni a képernyő méretével, akkor remek társ a mindennapokban. Hétvégére meglesz a kamera teszt is, ah ott is jól szerepel, akkor emberek, ez eddig az idei év Bestbuy telefonja! Maradjatok velünk, hamarosan jelentkezek!!!