Nagy lelkesedéssel láttam neki a Redmi Note sorozat legújabb és talán legjobb tagjának teszteléséhez, bár annyira nem mondanám tesztnek, inkább egy hetes használat véleménynek. Persze lentebb olvashattok minden féle adatot, de saját véleményemmel fűszerezve.
A kicsomagolós és kibeszélős videó után sokan csak pár dologra voltatok kíváncsiak a telefonnal kapcsolatban, az elsődleges a méltán hírhedt MediaTek Helio G90T processzor, az akkumulátor és talán az új kamera rendszer. Akkor csak foglalkozzunk ezzel a pár dologgal, ne untassuk az internet népét érdektelen sallanggal.

MediaTek Helio G90T

A MediaTek processzorral először a Redmi Note 3-nál találkoztam, mivel a Snapdragon verzió előtt érkezett jóval és akkor még elég gyér volt a felhozatal a MIUI magyar nyelv terén. Így utólag nem a legjobb választás volt, ezért a Redmi Note 8 Pro tesztelésbe is kétségekkel kezdtem neki. Az MTK procikról köztudott, hogy melegszenek rendesen, többet fogyasztanak, mint SD barátai, gyenge a támogatás, stb. Na de uccu neki, nézzük, hogyan tejesít a legújabb Redmi telefonba.

Kezdjünk is egy nem hétköznapi anomáliával, AnTuTu 7 és AnTuTu 8 között. Azt eddig is tudtuk, hogy a G90T a konkurens SD710 és SD730 köré tehető teljesítményben, de azt nem gondoltam, hogy 845 értékét is el fogja érni (AnTuTu 8 kicsit több pontot ad minden mérésnek, úgy 110.000 ponttal 😆 ). Na de a számháború itt véget is ért, nem lesz sokkal jobb semmivel szinte, mint pl. Mi 9SE SD712-vel és Mi 9 Lite SD710-zel, vagy Mi 9T SD730 teljesítményénél.

Három fő játék (Call of Duty, Iron Blade, Asphalt 9), amivel nyúztam a vasat, természetesen mindegyik grafikája a legjobbra húzva, ahol lehetett 60 FPS is beállítva. Kis nehezítésnek ki is küldtem a képet TV-re és így játszottam 2 órán keresztül, felváltva. Eleinte nem volt semmi probléma, míg a SoC maghőmérséklete el nem érte 40-45 fokot, onnan már érezhető volt némi képkocka kimaradás(FPS lagg), de annyira nem vészesen, hogy ne lehessen élvezni a játékot.

Játék közben a legdurvább hőmérséklet amit eddig mértem a telefon hátlapján, 41.1°C volt, de játékok közben lement egy AnTuTu sima és stressz teszt, mivel 40°C fölé sosem ment. Szóval kellett neki az a folyadék hűtés, mert anélkül 50 fok felé is ment volna, nem csak a SoC hőmérséklete, hanem a hátlapé is.

GPS vétel és műhold találat teljesen elfogadható, sőt, szabadban 2 mp az első jel, majd 1-2 másodperc alatt már elegendő műhold áll a rendelkezésre. Győr-Budapest út alatt egyszer sem vesztett jelet, végig kiválóan működött. Na de gondoltam jöjjön a legrosszabb ami csak telefonnal történhet, GPS és töltés egyszerre, majd hogy nem, nyári melegben. Folyadék hűtés ide vagy oda, szó szerint sütött a telefon. Gyorsan lőttem egy képet AnTuTu-val, 60°C CPU és 40°C akkumulátor hőmérséklet mellett csoda, hogy még nem kapcsolt ki.

Fényképezőgép alatt is remekül teljesít az MTK SoC , a 960 FPS videó létrehozása, 64 MP kép mentése nem tesz ki több időt, mint SD730 vagy megkockáztatnám, SD845/855 SoC. itt is már csak tizedmásodpercekben mérhető a különbség, amit átlag emberi lény sosem vesz észre. A fényképezőgép teszt egy következő cikkben lesz olvasható, kattintható, amit 24-én, csütörtökön rakok ki.

Várakozáson felül teljesített számomra a MediaTek Helio G90T. Ezzel a technológiával és árral, 100.000 Ft alatt nehezen találunk ellenfelet, ha együtt tudunk élni a tudattal, hogy egy MTK SoC dübörög a képernyő alatt. Jót tett neki a folyadék hűtés, anélkül elképzelhetetlen lenne a használata. Teljesítmény rendben van, rendszer pörgős, játékok ha fullon nem is, de 30 FPS és optimalizált grafikával tökéletesen elfutnak, élvezhetően. Ha csak emiatt nem választod a Redmi Note 8 Pro telefont, egy kicsit azért gondolkodj még rajta. A támogatása még kérdéses, nem szeretnék itt most bekamuzni, hogy persze a Xiaomi támogatni fogja, vagy nem, ez a jövő zenéje. A xiaomishop.hu webáruháznak ismét köszönjük a felajánlott teszt telefont!

Maradjatok velünk!