A Xiaomi augusztusban indította el elsőként Kínában a Redmi Note 8 Pro-t, melyet már mi is teszteltünk. Szerkesztőségünket megosztotta a készülék, de tagadhatatlanul van létjogosultsága hazánkban is. A Redmi Note 8 Pro 4 kamerás egységében itt alkalmazták először a 64MP-es Samsung szenzort. A kamera minőségére nem lehet panasz, ezt ezen a reklámvideón Ti is megnézhetitek. Megfelelő kezekben akár munkára is lehet használni.

A Redmi Note 8 Pro a MediaTek Helio G90T processzort kapta, ami nyers erőben ugyan szinte mindenre elég. De a 12nm-es gyártástechnológia miatt bizony hajlamos a melegedésre, még a dedikált folyadékhűtés ellenére is. Ez mondjuk télen nem hátrány. 🙂
A fogyasztás ennek is köszönhetően nem a legjobb, bár a gyártó nem ezt kommunikálta. Annyit sem bír egy töltéssel a 4500mAh-ás akkuval, mint a Redmi Note 8 a 4000mAh-ással. Igaz nem ugyanazt a teljesítményt kapjuk.
Akinek a 6GB RAM és a 128GB háttértár eddig kevésnek bizonyult, annak – remélhetőleg – januárig sem kell várnia a nagyobb, 8+256GB-os változatig. A most bemutatott erősebb változat (de ugye “Pro”-nak már nem lehet nevezni) jelenleg Kínában kerül értékesítésre 1899 jüanos (körülbelül 270 dollár) áron. Ha az ár nem emelkedik, nagyjából 100e Ft körül hozzá lehet majd jutni hazánkban is.
Más változást nem kapunk. A korábbi pletykákkal ellentétben a Snapdragon 730G SoC sem érkezik meg a Redmi Note 8 Pro-ba.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ