- Hirdetés -
()

A 18:9-es keret nélküli kijelző száműzte a kapacitív gombokat a Redmi modellekből is. Sajnos ha tetszik, ha nem, együtt kell élnünk vele, hogy a Xiaomi is beállt a virtuális gombot használó gyártók sorába. Ez indokolt is lehetne, viszont az eddig kiadott Redmi 5, Redmi 5 Plus, és a Redmi Note 5 pro alsó kávái még elbírták volna a kapacitív gombokat.
A Mi MIX 2 bemutatása után finomított a Xiaomi a MIUI 9 gesztusvezérlésein, melyek a kezdeti szakaszban még eléggé hiányosan, és átgondolatlanok voltak. Mára viszont sikerült alkalmazkodni az új képarányhoz, és a gombok hiányát új gesztusvezérlésekkel helyettesítették.
Lehet vitatkozni, hogy ki kiről másolt gesztusokat (talán le is védettek párat), de a gyártók sokszor kénytelenek azonos megoldásokat használni. Miért is? Mit szólnátok hozzá, ha egy másik Androidos készülékről váltotok, vagy épp iPhone-ról, és totál máshogy vannak az eddig nagyjából megszokott gesztusok. Egyesek számára ez az újdonság varázsát jelenti, de sokaknak hosszú napos gyakorlást jelent. És akárhogy nézzük, túl sok variáció nincs egy sík, egy oldalról vezérelhető kijelzőn. A nyomáserősség érzékelés nem is szerep a Xiaomi távoli tervei között, úgyhogy azt rakták az új MIUI 9.5-be, ami szerintük a leghasznosabb megoldás.
A Xiaomi is lecseréli az eddig használt virtuális Home gombot, és navigációs gombokat, melyeket gesztusokkal helyettesítik. Ezek erős hasonlóságot mutatnak az iPhone X-be alkalmazott gesztusokkal.

Egyelőre 3 gesztus érhető el:

Az alkalmazásváltót a kijelző felső részéről az alsó szél felé húzva érheted el. A lefelé húzás során enged fel az ujjad, hogy láthasd a legutolsó megnyitott alkalmazásokat. Oldalak közötti váltás: Az előző oldalra váltáshoz csak húzd a kijelző bal, vagy jobb szélétől az ujjad. vagy a jobb szélétől a képernyőn. Visszatérés a Főképernyőre: csúsztasd fel az ujjad a képernyő aljától. Ezt korábban a Home gomb megnyomásával érhetted el.

Miután engedélyezte őket a Xiaomi Redmi 5 Plus-ban, és a Mi Mix 2-ben , a kínai vállalat kirakta a béta frissítést, hogy lehetővé tegye számukra az új Xiaomi Redmi Note 5 Pro esetén is. A MIUI 9.5 Global bétát egyelőre béta teszterek próbálhatják ki. Nem stabil frissítés, ezért még tartalmazhat hibákat.

Hogyan lehet engedélyezni a teljes képernyős gesztusokat? 
– Menj a Beállítások menüpontra – Teljes képernyős kijelzés
– Válaszd ki a teljes képernyős gesztusokat
– Indítsd el a bemutatót egyszer, és kezdd el használni

Mennyire volt hasznos ez a bejegyzés?

Kattintson egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés / 5. Szavazatok száma:

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a bejegyzést.

Mivel hasznosnak találtad ezt a bejegyzést...

Kövess minket a közösségi médiában!

Sajnáljuk, hogy ez a bejegyzés nem volt hasznos az Ön számára!

Javítsuk ezt a bejegyzést!

Mondja el, hogyan javíthatnánk ezt a bejegyzést?

- Hirdetés -