A Redmi K30 és K30 Pro a Redmi második szériás, nem a középkategóriába szánt telefonjai. Ezutóbbi olyannyira, hogy a csúcs Snapdragon került bele, az 5G-s verziója Európában azonban ezen a néven kevésbé ismert, ugyanis ide Poco F2 Pro néven érkezett. Erről hamarosan érkezik a teszt oldalunkra, azonban most az esetleges utódról jelentek meg információk a napokban.

Egy M2006J10C kódnevű telefon mutatkozott meg az MIIT, azaz a kínai informatikai ipari minisztérium adatbázisában. Az információk között szerepel, hogy a telefon 5G képes. Ez olyannyira nem meglepő, hisz’ már az elődből is létezik ilyen verzió.

A “sima” Redmi K40-ben a hagyományokhoz híven valószínűleg nem a Snapdragon 800-as szériájából kerül ki a processzor, pletykák szerint a Snapdragon 775-ös chip-jével debütálhat. Bár többen azt hitték, hogy ez bemutatásra kerül a múlt héten, azonban helyette a Snapdragon 690 jelent meg, úgyhogy ez még várat magára.

Ugyanez a kódnevű telefon CCC tanusítványt is kapott (“A Kínai kötelező tanúsítvány (China Compulsory Certification (CCC)) hasonló a többi, a termékek szabványos minőségét igazoló tanúsítványhoz, mint amilyen például a CE rendszer is” by china-certification.com), innen is kiszivárgott néhány érdekesség.

A készüléket a MDY-11-EX töltőfejjel hozza majd forgalomba a Xiaomi, ami 33 W-os gyorstöltésre képes. Vélhetően a telefon is ekkora töltést képes majd befogadni. Fölmerült azonban az a szál is, hogy a készülék a rejtélyes CAS kódnevű telefon, amellyel korábban már foglalkoztam, arról viszont az a hír járta, hogy nem is a Redmi K40, hanem a CC10. Egyelőre túl kevés a biztos infó, azonban remélem, hogy akármilyen néven is kerül forgalomba az ominózus készülék, a Redmi az 5G ellenére sem száll majd el az árazással.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ