A Redmi 7 utódja, a Redmi 8 már korábban megjelent a TENAA oldalán, most a China Telecom oldalán tűnt föl, annak ellenére, hogy még nem jelentették be. A kínai Ipari és Információs Technológiai Minisztérium (MIIT) is jóváhagyta, tehát valószínűleg már nincs messze a bejelentés. A megjelent kép kissé rossz minőségű, de elég tisztán kivehető a dizájn és a formaterv.

Hardver, dizájn

A Redmi 8 dizájnja nagyon hasonlíót a nemrég megjelent Redmi 8A-ra. Az előlapon egy 6,21 inch-es 720p+ kijelző található, a ház anyaga műanyag, ahogyan azt már az elődjeitől megszokhattuk. A motorháztető alatt egy Snapdragon 439 található, amely megegyezik a 8A-ban lévővel. A kikerült oldalon 4 GB RAM-mal és 64 GB belső memóriával szerepel a készülék, valószínűleg lesz “kisebb” verzió is, ahogyan az elődjéből is volt.

Az hátlapon 2, egy 12 MP-es főszenzor és egy 2 MP-es mélység szenzor található, az előlapon csepp-notch formájában egy 8 MP-es szenzor helyezkedik el. A készülék legnagyobb erőssége az akkumulátora, ami 5000 mAh-es. Az elődjében lévő 4000 mAh-es akku is már kibírt gyengébb használat mellett 2 napot, de a Xiaomi mérnökei szerint ez nem volt elég. A csatlakozó végre nem micro-USB, hanem Type-C, ami valószínűleg támogatja a 18 W-os gyorstöltést, azonban a dobozban egy sima 5V, 2A-es, vagyis 10W-os adaptert kapunk. Az ujjlenyomatolvasó a hátlapon található és rendelkezik 3,5 mm-es jack bemenettel.

Árak, színek

A China Telecom-nál a Redmi 8 1600 jüan-os árcédulával jelent meg, ami kicsivel kevesebb, mint 70 ezer forint. Ez igen drága egy Redmi szériás telefonhoz képest, ezért elképzelhető, hogy ez nem jól került fel az oldalra. A készülék piros, zöld, kék és fekete színekben lesz elérhető.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ