KezdőlapHírekRAM bővítő technológián dolgozik a Xiaomi

RAM bővítő technológián dolgozik a Xiaomi

Egy számítógép vagy egy telefon használata közben a legtöbb ember teljesítménytől függően, de azért élt már át olyan pillanatot, hogy megakadt valami. Vagy épp visszament egy korábbi appba, de az már újratöltött, mert nem volt elég RAM ahhoz, hogy erre ne legyen szükség. (Vagy csak nincs normálisan optimalizálva a rendszer. :D) A RAM hiánynál fölmerül a bővítés, de ez egy telefon esetében nyilván nem játszik, bár a downloadmoreram.com-mal lehet tenni egy próbát.

Komolyra véve a szót, a Xiaomi egy olyan technológián dolgozik, ami javíthatna ezen a problémán. A screenshot egy Kacper Skrzypek nevű felhasználótól származik, aki kutakodott egy kicsit Xiaomi kódokban.

Ezen funkció által a telefon a háttértártól venne el tárhelyet, és alakítaná át RAM-má. A ram bővítő technológia nem ismeretlen, a Vivo már alkalmazta az X60 Pro Plus készülékén. Ott maximum 3 GB háttértárat lehet ideiglenesen átkonvertálni RAM-má, nem, mintha a 12 GB RAM mellé erre feltétlenül szükség lenne. A screenshot alapján a Xiaomi egyelőre 1 GB-tal teszteli az “újdonságot”.

A funkció eredete egyébként még régebbre nyúlik vissza, és nem is a mobil, hanem a számítógép platformhoz. A Microsoft már 2009-ben előrukkolt egy hasonló technikával a Windows 7-ben, amit Ready Boostnak nevezett el. Itt pendrive tárhelyből lehet RAM-ot csinálni.

Persze ez nem lesz teljes értékű RAM, nem is lesz olyan gyors, mint egy RAM, és 6-8 GB mellett nincs is akkora relevanciája. Ellenben 2-3 GB mellett már jelentős haszna lenne. Az olyan alsó kategóriás készülékeknél, mint egy Redmi 9A 2 GB RAM-mal, igencsak javíthat a felhasználói élményen.

Kíváncsi leszek, mi sül ki ebből, remélem, hogy a funkció nem csak a felső kategóriás készülékek kiváltsága lesz.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek