Qualcomm Snapdragon 7 Gen 1 bemutató május 20-án!

94
- Hirdetés -
()

A Qualcomm bejelentette, hogy idén, május 20-án egy új eseménynek ad otthont Kínában. Bár az esemény részleteit nem hozták nyilvánosságra, a cég várhatóan bemutatja új Qualcomm Snapdragon sorozatú processzorait, mint a Qualcomm Snapdragon 7 Gen 1.

Qualcomm Snapdragon 7 Gen 1 bemutató
A cég valószínűleg két új okostelefon lapkakészletet jelent be:

  • Qualcomm Snapdragon 7 Gen 1
  • Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 Plus

A lapka a Qualcomm első középkategóriás processzorának ígérkezik azzal az új elnevezési konvencióval, amely először a csúcskategóriás Snapdragon 8 Gen 1-en volt látható. Míg a 8-as sorozatú chip szinte az összes jelenlegi zászlóshajó Android okostelefonon megtalálható, a közelgő 7-es processzor várhatóan több prémium középkategóriás készülékhez is eljut a következő hónapokban.

A pletykák és kiszivárogtatások alapján a hamarosan megjelenő Qualcomm Snapdragon 7 Gen 1, ARM Cortex A710 és Cortex A510 magokat használ. Amelyek órajele rendre 2.3 GHz, illetve 1.8 GHz. Ezzel együtt az Adreno 662 GPU is integrálva lesz.

Másrészt, a Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 Plus, ahogy a név is mutatja, a Snapdragon 8 Gen 1 SoC továbbfejlesztett változata. A Samsung 4 nm-es eljárása helyett a TSMC 4 nm-es eljárására épül.

Korábbi kiszivárogtatások azt jelezték, hogy a lapkakészlet 1 + 3 + 4 magos konfigurációval rendelkezik, beleértve a 2.99 GHz-es Cortex X2 prime magot. Állítólag három Cortex A710 maggal és négy Cortex A510 maggal is érkezik.

Mennyire volt hasznos ez a bejegyzés?

Kattintson egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés / 5. Szavazatok száma:

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a bejegyzést.

Mivel hasznosnak találtad ezt a bejegyzést...

Kövess minket a közösségi médiában!

Sajnáljuk, hogy ez a bejegyzés nem volt hasznos az Ön számára!

Javítsuk ezt a bejegyzést!

Mondja el, hogyan javíthatnánk ezt a bejegyzést?

- Hirdetés -