Powerbank 4G router, vagy 4G router powerbank, vagy routerbank 4 power g…

1868
- Hirdetés -

Na akkor tegyük tisztába. Ez egy mobilnetet megosztó wifi router, melyben egy powerbank van. A 4g router pontos neve pedig ZMI 4G Broadband Pocket Wifi and Powerbank. Ez egy tu-in-ván kütyü, ami nagyon hasznos lehet, ha utazunk, kirándulunk vagy vezetékes net hiányában több készüléken is szeretnénk pl. fészbukozni.

A csomag tartalma

A csomagolás a jól megszokott Mi kütyü fehér papír doboz, elöl csak a ZMI logója, oldalt a mellékelt China Mobil szolgáltató SIM kártya IMEI száma és a hátulján a megszokott technikai paraméterek.

 

 

 

 

 

A készülékhez kapott SIM kártya sajnos itthon nem használható, így a saját vagy erre a célra vásárolt adat SIM-et tehetjük bele, abból is a MICRO méretet.

 

A mellékelt használati útmutató igaz kínai nyelven íródott, mivel ezt a et máshol nem lehet még kapni, így a Google fordítójára kell hagyatkoznunk hogy pontosan megértsük, hogyan kell beüzemelni a routerünket. Érdemes végignézni még fordítás nélkül is, a képek beszédesek és a legfontosabb dolgok olvashatóak.

A készülék

A doboz tartalma nincs eleresztve, leírás, a készülék és egy USB-Micro USB kábel.

A router/powerbank másik végén találhatóak meg az ismert csatlakozók, a micro usb a töltéshez, a sima pedig a külső eszközünk töltésére szolgál. A mellette lévő háttér világítású piktogramok jelzik a mobil hálózatot, a wifi jelet és a beépített 7800 mAh akkumulátor töltöttségét.

A készülék hátlapját levéve egy újabb halom adat tárul elénk, a Wifi ID az alapértelmezett jelszóval az első sorban (a kék matrica alatt). Bal felső sarokban pedig a Micro SIM kártya helye.

A 4G router specifikációja

Márka – Xiaomi ZMI
Modell – MF855
Kimenet – 5.1V / 2.1A
Bemenet – 5V / 2A
Hálózat – 3G / 4G
Wi-Fi – 802.11b/g/n
Frekvenciák:
FDD-LTE: B1 / B3 / B7 (1800/2100 / 2600MHz)
TDD-LTE: B38 / B39 / B40 / B41 (1900/2300/2500 / 2600MHz)
WCDMA: B1 / B2 / B5 / B8 (850/900/1900 / 2100MHz)

Sajnos mint a legtöbb kínai készülékben, ebben sincs B20 800 MHz frekvencia, így csak olyan szolgáltatóval működik egyes helyeken, ami nem ezzel üzemeltet 4G hálózatot. A tesztben egy Telenor kártyát használtam nagy városban.

Beüzemelés

A powerbank egy szokványos külső akkumulátor, töltőre dugva feltöltődik és viszont tölti fel készülékünket, jobban nem térnék ki rá. A router beállítása sem okozhat annak gondot, aki már üzemelt be egyéb routert és érti a kifejezéseket. Először is töltsük le a leírásban szereplő QR kóddal az alkalmazást, vagy innen: http://mifiapp.zmifi.com/download/app/mifi . Telepítés után ne lepődjünk meg, hogy az app nyelve kínai. Mivel a kínai alkalmazásokban ha nincs benne az adott készülék nyelve, esetünkben magyar, akkor az alapértelmezett nyelv a kínai. Ezt orvosolhatjuk, ha a telefonunk nyelvét átállítjuk angolra és akkor az alkalmazás is angol lesz.

Az első lépések

Tegyük be a routerbe a SIM kártyát és kapcsoljuk be az oldalán található szürke gombbal. Indítsuk el az alkalmazást.

Koppintsunk a Manual connection gombra és a következő oldalon válasszuk a Scan to connect WiFi menüpontot. Ekkor megkeresi az alkalmazás a routert és kezdeményezi a kapcsolódást. Az alapértelmezett Wifi jelszó a készülék hátlapja alatt van, szóval vagy felírjuk előbb, vagy nem tesszük vissza, amíg be nem állítottuk.

Ha megvan a WiFi és csatlakoztunk a készülékhez, már csak be kell lépnünk, hogy beállíthassuk. Ehhez is van egy külön alapértelmezett jelszó, ami ZIMIFI.

A bejelentkezés után a fenti képernyő fogad minket, minden fontos információval. A felhasznált adat, az akkumulátor töltöttsége, a SIM kártyánk állapota, a Router állapota, csatlakozott eszközök és a bejövő SMS-ek. Jobbra fent pedig az alkalmazás és a router beállításához egy fogaskerék ikon.

Kezdjük a SIM kártya beállításával. Koppintsunk SIM kártya menüpontra.

Ha a SIM kártyánk PIN kóddal védett, akkor azt először be kell állítanunk. Koppintsunk az Edit PIN code: menüpontra, majd kétszer egymás alatt adjuk meg a helyes kódot. Ha egyezik, alatta OK gomb.

SIM kártyánk már működik is, egyből 4G hálózatra kapcsolódott. Állítsuk is be, koppintsunk megint a SIM beállításokra.

Az adatkapcsolat beállítása

Állítsuk be az adatkapcsolatot, válasszuk a Set data connection plan menüpontot.

Első menüpontban állíthatjuk be, hogy milyen időközönként újul meg az előfizetésünkben az adatforgalmunk, vagy ha korlátlan, akkor állítsuk No limitre. A következőben adhatjuk meg az adatcsomagunkat, ha túlszámlázna a szolgáltatónk, akkor ezt az értéket nem engedi átlépni és nem kapunk egy szép számlát hó végén. Ennek elérése előtt beállíthatunk egy figyelmeztetőt, hogy nyomon kövessük, épp hol jár az adatforgalmunk.

Visszalépve beállíthatjuk, hogy milyen mobil internet sávot szeretnénk preferálni, alatta ki- illetve bekapcsolhatjuk az adatbarangolást. Az Other menüben állíthatjuk be az előre megadott mobil szolgáltatókat, az APN beállításokat és a PIN kódot.

Router-beállítások

A WiFi nevére bökve a router beállításához jutunk, átírhatjuk a nevét és az admin jelszavát. A fenti QR kód pedig a MIUI rendszerben megszokott WiFi jelszó megosztására szolgál.

A Devices sorra bökve láthatjuk a routerünkhöz csatlakozott eszközöket és csatlakozásának idejét. A lenti kis kék ikonra (Add to block list) bökve hozzáadhatunk eszközt egy tiltó listához, ha nem akarjuk, hogy felcsatlakozzon az eszközünkre.

SMS

Az SMS menüben olvashatjuk a kártyánkra érkező üzeneteket, ha pl. a szolgáltató az adatforgalmunkról értesítene minket. De ha akarunk, innen küldhetünk is.

A jobb felső sarokban lévő kis fogaskerékre bökve léphetünk a 4g router rendszerbeállításaiba. Beállíthatjuk a WiFi jelszavát, a mobil internetet(fentebb), admin jelszavát(fentebb), kibővített beállítások, a 4g router szoftverét és az appot frissíthetjük, a routert kezelhetjük, a routert ellenőrizhetjük, küldhetünk visszajelzést és persze az eszköz névjegyét tekinthetjük meg. A nagy piros gombbal pedig kijelentkezhetünk a routerből.

A router természetesen PC-n, böngészőn is elérhető és beállítható ugyan így.

Reméljük kedvet kaptatok erre a hasznos eszközre, ami hamarosan a magyar boltok polcaira is felkerülhet. A mi példányunkat a xiaomishop.hu webáruháztól kaptuk tesztre, reméljük hamarosan kapható lesz náluk!

- Hirdetés -