- Hirdetés -
()

A Xiaomi mindig is próbált Indiában alacsony költségvetésű termékeket kínálni, hisz a lakosság összetételét tekintve nem a leggazdagabb ország. Viszont az utóbbi időben egyre nagyobb hangsúlyt fektet a cég az országra, már három gyárat is felhúzott és a napokban adták át az új Mi India központját. Az új pletykák szerint India gazdagabb lesz egy belépő szintű Xiaomi mobillal, a Xiaomi Redmi S2-vel.

A Xiaomi Redmi S2 valószínűleg az év legolcsóbb telefonja lesz, anyaghasználat, teljesítmény, processzor, memória, stb. terén, hogy a konkurencia olcsó készülékeivel felvegye a versenyt. A kiszivárgott firmware fájlokból ismét az éles szemű XDA fejlesztői bogozták ki az új telefon egyes részleteit. Az ide trendnek megfelelően 18:9-es képernyőre számíthatunk, viszont csak HD+, az az 1440×720 felbontásban. A kijelző mérete még nem derült ki, de valószínűleg 5″ körüli lesz. A processzora sem lesz eget verő, de hát ha alacsonyan akarják tartani az árat, akkor ne várjunk egy S845-öt, msm8953 kerül a kis telóba, az az a Qualcomm Snapdragon 625. Ugyan ezt találjuk a Redmi 5/Plus telefonba is és eddig még nem volt rá panasz, szóval a kis felbontás mellé pont jó lesz.

Memória és tárhely tekintetében csak egy adat merült fel, a 16GB háttértár, ami MicroSD kártyával bővíthető lesz. A memóriáról semmi nem derült ki, ezért megvárjuk még a TENAA jelentését, amiben a hiányzó adatok fognak szerepelni. De az összképet figyelembe véve 2 vagy maximum 3GB lehet majd benne.

Viszont ami jó hír, kamera az lesz benne rendesen. Ami eddig kiderült a firmware fájlokból, a dupla hátsó kamera, ebből a főérzékelő 12 megapixeles Sony IMX486 vagy 12MP OmniVision OV12A10 lehet, a másodlagos egy 5MP Samsung S5K5E8 valószínű. Az előlapi kamera ugyan csak a 5MP Samsung S5K5E8 lehet. A kamera tulajdonságaiból csak 3 funkciót tudtunk meg, EIS, Portré mód és az Arc feloldás.

És végül a Xiaomi Redmi S2 akkumulátora is megtalálható kiszivárgott adatokban, ami 3080mAh, ami nem tűnik nagynak. Viszont a képernyő felbontása, az Android 8.1 és az S625 alacsony energia igényét tekintve nem is tűnik alacsonynak, elegendő lehet a szokásos 2-3 nap üzemidőre.

A Xiaomi Redmi S2 két piacra is szánják egyszerre, Kínába és Indiába. Ez a két legnagyobb piaca a Xiaomi-nak, ahol az olcsó, de kiváló Xiaomi telefonoknak óriási a kereslete. Mondjuk ez igaz hazánkra is, itt sem dúskál mindenki a javakban és ha a Xiaomi hű marad önmagához, akkor 50e alatt kijön egy újabb fene jó telefonnal.

Mennyire volt hasznos ez a bejegyzés?

Kattintson egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés / 5. Szavazatok száma:

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a bejegyzést.

Mivel hasznosnak találtad ezt a bejegyzést...

Kövess minket a közösségi médiában!

Sajnáljuk, hogy ez a bejegyzés nem volt hasznos az Ön számára!

Javítsuk ezt a bejegyzést!

Mondja el, hogyan javíthatnánk ezt a bejegyzést?

- Hirdetés -