[Pletyka] Xiaomi Mi Note 4 – Snapdragon 670 SoC és kijelzőbe integrált ujjlenyomat-érzékelő

3536
- Hirdetés -
()

2018 január elején sem maradhatunk pletykák nélkül. Így volt ez a Mi 7 egyes specifikációinak szivárogtatásáról, vagy épp a Redmi Note 5 májusi megjelenéséről. Míg a Mi 7 már biztosan jönni fog (várhatóan március végén), és tudni lehet a Qi vezeték nélküli töltés támogatását, az AI arcfeloldás – mint lehetséges alternatív biztonsági szolgáltatást – megjelenését, valamint a két méret (azaz a Plus verzió) megjelenését, addig a Redmi Note 5 neve sem biztos, és a létjogosultsága is kérdéses.


Most a Mi Note 4-ről bukkantak fel információmorzsák. 2017 őszén, a Mi MIX 2-vel egy rendezvényen bemutatott phablet megjelenése előtt több renderkép, és hardveres találgatás keringett. Aztán jött a meglepetés, és bemutattak egy a Mi 6-ra hasonlító, ám 5.5″-es kijelzővel, és gyengébb hardverrel rendelkező telefont. A túlzott árazás, és az elődhöz (Mi Note 2) képest visszafejlődés (kijelző és SoC) nem aratott osztatlan sikert. Hazánkban sem vált a rajongók kedvencévé, különösen a 800 MHz-es 4G frekvencia kihagyása miatt (igen ez a Mi széria sorsa). A Xiaomi némileg kompenzálni próbált új színváltozat bejelentésével (fehér), valamit egy olcsóbb, 4GB RAM-os verzió kiadásával. Az eddigi eladási számok nem ismertek.
Míg a Mi Note 3 a Mi 6-ra hajazott külalakban (és szerencsére ugyanazt a kamera rendszert kapta meg) addig úgy tűnik, a Mi Note 4 már a Mi 7 jegyeit örökölheti.
Ez a formai dizájnjegyek terén ki is merülhet, ugyanis hardveresen a Mi Note 3-ban debütáló Snapdragon 660 SoC utódját, a Snapdragon 670-es SoC-t kaphatja. A Mi 7 pedig az idei csúcs Qualcomm processzort, a SD845-öt.

A Snapdragon 670 processzor mellett 4GB / 6GB LPDDR4X RAM memóriával szerelt változatok jöhetnek fix, 64/128GB tárhellyel. Az SD670 chip valószínűleg frissített node-on  (10nm-es lp processzor), Kryo 360 superior maggal és a Kryo kis energiaigényű magfogyasztásával, így a hőtermelés alacsony marad, az energiafogyasztás pedig kiemelkedőbb lesz, mint az SD660 esetén (ott is igen jól sikerült).

A Mi Note 3 gyenge sikerét mi sem jelezhet jobban, mint az, hogy a Mi Note 4 már 2018 második negyedévében bejelentésre kerülhet, ami 3-4 hónappal előzheti meg az előd (szeptember 11.) bemutatását. Azaz nem 12 hónap telik el a modellváltás között, hanem csupán 8-9. További információ, hogy a Mi Note 4 támogatni fogja a kijelzőbe integrált ujjlenyomat-szkennert. Ez a technológia is kérdéses, hiszen 2017-ben már voltak hírek ilyen technológiát használó Samsung telefonokról, melyek végül nem valósultak meg. E technológiai áttörés első fecskéje a Xiaomi egyik legnagyobb hazai ellenfele lehet, a Vivo X széria egyik üdvöskéjének személyében.
Ha ezt sikerül használhatóan megvalósítani, az forradalmi változást jelentene mind biometrikus azonosítás téren, mind a dizájnban.
A Samsung OLED panel alkalmazása elképzelhetetlen, még ha a 6″-es méret teljesen kitöltené az előlapot is. Felbontás akár 2560 × 1440p is lehet.

A függőleges elrendezésű kettős kamera felbontása elérheti a 23MP-t, melyhez 4x optikai zoom is társulhat.
Az üveg hátlap (Qi vezeték nélküli töltés miatt) használat biztosra vehető, ahogy az elülső kettős, autófókuszos kamera használata is. És nem feledjük a AI arcazonosítást, melyhez több szenzor is beépítésre kerülhet, akár az iPhone X esetén.
A Mi 7 Plus megjelenése után túl sok érv nem szólhat a Mi Note 4 létjogosultsága mellett. Márciusban már okosabbak leszünk, hiszen nagyjából akkorra már több hihető információnk lesz a Mi 7-ről is.
A képek alapján, egy jó árcédulával mindenesetre várjuk. Főleg a B20-as verziót. :)

Mennyire volt hasznos ez a bejegyzés?

Kattintson egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés / 5. Szavazatok száma:

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a bejegyzést.

Mivel hasznosnak találtad ezt a bejegyzést...

Kövess minket a közösségi médiában!

Sajnáljuk, hogy ez a bejegyzés nem volt hasznos az Ön számára!

Javítsuk ezt a bejegyzést!

Mondja el, hogyan javíthatnánk ezt a bejegyzést?

- Hirdetés -