KezdőlapHírekPletyka Xiaomi Mi A2 – Dizájn, specifikációk, megjelenés várható időpontja

[Pletyka] Xiaomi Mi A2 – Dizájn, specifikációk, megjelenés várható időpontja

A Xiaomi 2017-et a Redmi 5 és 5 Plus modellek bemutatásával zárta. Várhatóan idén márciusban debütál a Mi 7 és a Mi 7 Plus. Pletykák keringenek az állítólagos Mi MIX 2s-ről, ami az első SD845-ös processzorral szerelt zászlóshajó lehet a piacon – megelőzve a Samsung S9/S9 Plus-t. Hetek óta szivárogtatások kerülnek ki a Mi Max 3, a Redmi Note 5 modellekről is.
Azonban van nekünk egy Android One redszert használó Mi A1-ünk is, melyről az utóbbi hetekben a folyamatos Oreo frissítési hibák, leállítások, majd újra kiadások miatt cikkeznek.
Ezúttal a várható utódról került ki némi spekuláció.

Információk szerint a Mi A2 nem várja meg az egy éves periódust, ezért kora tavasszal várhatóan elindulhat az értékesítése a világpiacon. Hardveresen erősebb lesz, ezért már a felsőközép kategóriába sorolhatjuk. A külső burkolat esetén megjelenhet a fém-üveg kombináció, és még minőségibb megmunkálásra számítht az érdeklődő. Extra szolgáltatásokra is számíthatunk, mint Gyroscope funkció (ezt leginkább AR játékok futtatásához használhatja a telefon). Fejlődik az ujjlenyomat szenzor is, melyet akár a kijelző alá is építhetnek. Számíthatunk 18:9-es, 5.7” méretű remek színvisszaadást garantáló kijelzőre (HFD+ felbontással), ezáltal keskeny kávákra, GG4 védelemmel. Megjelenhet az AI rendszert használó arcazonosítás is.

A hátlapi dupla kamera vátozatlan marad, két 12MP-es szenzorral, kétféle látószögű lencsével (2x optikai zoom-ot biztosítva) fázisérzékelős autofókusszal, kettős LED villanóval. itt jegyezném meg, hogy a Xiaomi végre itt is beépíthetne Sony érzékelőt az eddigi Omnivision helyett.

Ami az elülső kamerát illeti, a Xiaomi Mi A2 8 megapixeles szelfi kamerával rendelkezhet, 1080p @ 30 kép / mp sebességű video rögzítés támogatással.

A Xiaomi Mi A2 már kapásból Android 8.2 Oreo-val érkezhet. hardveresen is erősebb lesz, mely a Snapdragon 640 Octa Core processzorra lehet, Adreno 506 ÍGPU-val, 4/6 GB RAM-al.

Egyesek úgy vélik, hogy a Mi A2-ben debütálhat a Xiaomi saját fejlesztésű processzorának második generációja, a Surge S2. Ám ez valószínűtlen.
Ami a tárhelyet illeti, itt 64/128 GB-ra számíthatunk, természetesen microSD bővítő hellyel, amely 256 GB-ig bővíthető. Így egy ideig biztosan nem fogunk tárhely szűkében szenvedni. Továbbá a teljesítmény maximalizálása érdekében a Xiaomi Mi A2 3500 mAh akkumulátorral rendelkezhet, amely támogatja a gyors töltési technológiát (QC3/4)
A Xiaomi Mi A2 a pletykák szerint már támogatja a Bluetooth 5.0-t, az USB-C port marad. Várható, hogy az elsők között érkezik majd rá az Android 9.0 is. Árban mindenképp drágulást hozhat a magasabbra pozicionálás, de ez érthető is.

- Hirdetés -
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek

spot_img