Az Mi 9 pletykák már időszerűek, de a hivatalos információk is lassan szivárognak Kínából. Annyi már biztos, hogy a cég egy új kijelzőbe épített ujjlenyomat olvasóval fog előrukkolni, ami nem csak egy pár centis négyzetben tudja beolvasni az ujjunkat.

Nagy felületű ujjlenyomat olvasó az új Xiaomi telefonban

Melyik új telefonban lesz az új, nagy méretű képernyő alá épített ujjlenyomat olvasó?

Közzétette: HXHU – a letiltott újság – 2019. január 17., csütörtök

Reméljük ez csak egy prototípus és nem az Mi 9, mert ekkora szenzor szigettel már elmaradnak a 2019-es divattól. A minimalista szenzor sziget – vagy most már inkább csak vízcseppnek hívjuk – sem új keletű, ha minden igaz már 2017-ben ilyen volt az Essential telefonnak.

Az Mi 9 kapott egy újabb álomba illő képsorozatot, amin az eddigi pletykák szerint valószínűsíthető kinézet köszön vissza. Bár a képeken kissé “eltúlozták” a képernyőt övező kávát, mintha valódi gyári képeket látnák…

A tripla hátsó kamerát már nem is említem, mármint az elrendezést, mert aki kicsit is benne van a mobil témában, pont tudja mire gondolok. Ugye a pletykák 48MP+12MP+2MP trióról szólnak, az Mi 9 már végre megkapja a Sony valós 48MP szenzorát.

Na de most jöjjön egy kevésbé pletyka szagú hír az Mi 9-ről és társáról az Mi 9 SE telefonról. Ma január 17-én bukkant fel két újabb Xiaomi telefon a kínai távközlési hatóság adatbázisában, a kiszivárgott információk alapján következtetünk arra, hogy két új csúcskategóriáról van szó. Az új telefonok minden sávszélességet, így biztos Mi telefonról van szó, amit a világ minden országába szállítani fognak.

A nevekre az előd, az Mi 8 és Mi 8 SE kódszámából lehet következtetni, ott is hasonló számozással különítették el a két verziót. A Mi 9 a Qualcomm Snapdragon 855 fogja hajtani, ami már nem semmilyen akadályt gördíteni a globális kiadástól. A fenti képek valószínűleg az Mi 9 renderelt képei, az Mi 9 SE valószínűleg kisebb képernyővel, processzorral, gyengébb aksival érkezhet, de ez mind csak feltételezés. Amint többet tudunk az új készülékekről, máris jövünk!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ