Hetek óta a Xiaomi új, fiataloknak és csajoknak tervezett telefon családjától hangos. A Xiaomi CC család, mint már írtuk, színeivel és funkcióival emelkedik ki az elődök közül, mint azt Lei Jun is közölte a rajongókkal, a Mi 9 család utódja, majdnem mindenben megegyezik, apró különbségekkel.

Mára kiderült, hogy a legnagyobb előnye lesz az eddigi Mi 9 sorozattal szemben, az az akkumulátor kapacitása. A CC sorozatba 4030 mAh energia kapacitást kapunk, mérettől függetlenül.
Ezt alátámasztja a ma reggel kiszivárgott AIDA eredményei, ami a processzort is pontosan megnevezi és még valami…

Pontosabban a Xiaomi CC9e telefonról van szó, Qualcomm Snapdragon 665 SoC nem lehet egy fiatalos zászlóshajóba, a CC9 sem biztos, hogy SD730-cal fog jönni, lehet csak SD710-zel.

A CC9e is 4030 mAh kapacitást kap, így a háza vastagabb lesz, mint a sima CC9 és a kamera sem fog annyira kiállni belőle, legfeljebb úgy mint a 9T esetén. A telefon Android 9 operációs rendszert futtat, 2019.03.05. biztonsági javítócsomaggal.

De a legfontosabb adat a Build ID után olvasható “laurel_sprout” úgy mint az ujjlenyomat olvasónál is, ami arra enged következtetni, mit következtetni, ez annak a jele, hogy Android One rendszerrel fogjuk kapni, vagy is a kínaiak kapják a Xiaomi CC sorozatot.

Mivel az egész reklámkampány nem kizárólag kínaiul fut, így nagy valószínűséggel hamarosan ezt a két telefont Európa is megkapja, mint Xiaomi Mi A3 és Mi A3 Lite, amit már nagyon várnak az alap Android rajongói! Nem is csodálnám, hogy ütne mint Papp Laci a hazai piacon, méltó utódok lennének, hisz mindenben jobbak, mint a hasonló áru telefonok jelenleg. A CC9e (Mi A3 Lite) 1.599 Jüan (~ 66.480 Ft) ártól indulhat, míg a CC9 (Mi A3) 2.499 Jüan (103.900 Ft) ártól, ami mire ideér hozzánk, kissé megnövekedett árcédulával indul, mint az előd.

Ma délután, magyar idő szerint 13:00-kor mutatják be mind a három telefont, maradjatok velünk, mindenről hírt adunk!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ