KezdőlapHírek Xiaomi 12 / 12 Ultra (Zeusz és Kupidó)

[PLETYKA] Xiaomi 12 / 12 Ultra (Zeusz és Kupidó)

Még ki sem forrta magát a Xiaomi Mi 11, máris jönnek a pletykák az új csúcstelefonokról. Az új trend alapján Xiaomi 12 / 12 Ultra néven jelennek már meg, a “Mi” szócska már nem lesz.

Xiaomi 10 Ultra koncepció
Xiaomi 10 Ultra koncepció
Lassan tele a net a fentihez hasonló koncepciós képekkel, ezek egyike sem valódi, biztos nem így fog kinézni az új Ultra. A Mi 11 Ultra hátulján lévő másodlagos kijelző szerintem nem azért került oda, mert ez az irány. Egy új kiegészítő funkció, amihez hasonló talán lesz az újon, de nem ez.

Xiaomi 12

A Xiaomi 12, kódnevén Cupid (Kupidó), jelenleg fejlesztés alatt áll, de szerencsére akaratlanul is kiderülnek részletek, a MIUI kódjából. Mivel a kínai MIUI belső verziója általában az új telefonokhoz is készülnek, mivel azzal tesztelik, így kiderül pár részlet. Mint pl., hogy a fő kamerája 200 MP lesz, valószínűleg a Sony által gyártott IMX700 képérzékelővel. Emellett persze szuperszéles látőszög és a makró kamera is bekerül az aktuális kamera kontinensre. A szíve egy Qualcomm Snapdragon 898 lesz, 8 vagy 12 GB memóriával megspékelve. Ez is bővíthető lesz az új MIUI-val pár gigával, ha nem lenne elég.

Xiaomi 12 Ultra

A Xiaomi 12 Ultra, kódnevén Zeus, nevéből is adódóan, jobb lesz, mint az előd párosnál is. A sebességet ebben a Qualcomm Snapdragon 898, viszont a kamera terén lesz nagyobb ugrás. Az alap kamerája ugyan az a 200 MP képérzékelős lesz, de mellette az 50 MP is kap egy ultraszéles látószögű lencsét, no meg egy 50 MP kap 10X optikai ZOOM-ot! A megszokott periszkóp technológiát javítják, turbózzák tovább.

Kicsit visszatérve a fő kamerához, meglehet, hogy a Xiaomi 12 / 12 Ultra különböző lesz, mert a Samsung is rendelkezik ilyennel. Az ISOCELL S5KGND képérzékelőjük ugyan úgy natív 200 MP felbontása van. De valószínűbb, hogy olcsóbb, mint a Sony, így a sima 12 Samsung, míg az Ultra Sony érzékelőt kaphat.

Xiaomi 12 Lite

Cikk írása közben futott be a hír, miszerint egy harmadik telefonnak is kiderült a megléte, mely a Psyche kódnevet kapta. A fő kamerája szintén 200 MP lesz, a többi mellék egység egyszerűbb, mint a simában. De úgy tűnik, hogy az egyik lencse azért kapni fog optikai képstabilizátort. A lelkét egy túlhúzott Qualcomm Snapdragon 865 fogja adni és kábé ennyit sikerült most kideríteni róla.

Amint többet megtudunk, az új csúcstelefonokról, azonnal jövünk a részletekkel!

Szabó Kornélhttps://helloxiaomi.hu/
2013 óta foglalkozok a Xiaomi termékeivel, először a MIUI rendszerrel ismerkedtem meg és teremtettem meg a rajongói bázist, a MIUI fórumon. 2017 óta írom a cikkeket a Hello Xiaomi hírportálra, ami mára, az ország legnagyobb Xiaomi márkával foglalkozó oldala lett.
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek