2019-ben érezhetően rákapcsolt a Xiaomi az új okostelefon modellek fejlesztésére, és bemutatására. Annyi új modell érkezett már eddig is, hogy követni is nehéz.  Egy részükről pedig a hivatalos bejelentést is kihagyják. Mi sem bizonyítja jobban a dömpinget, mint a Mi 9 család jelenlegi 6 tagot számláló portfóliója. Abba már bele sem mennék, hogy Kínában ott van a “CC” duó is.
Az idei Redmi széria éppen most frissül, hiszen már a jövő héten érkezik hozzánk a Redmi Note 8 és Note 8 Pro, és várható még októberben jön a Redmi 8A és Redmi 8 is. Azt már csak lábjegyzetben említem, hogy épp ma merült fel egy Redmi 8A Pro változat is, mely vélhetően nagyobb RAM/ROM változatot takar, ha megvalósul.
A Redmi Note 8 Pro kapcsán a készülék meghajtásáért felelős MediaTek Helio G90T processzor miatt olvasni alaptalan hőzöngéseket, megjegyzem alaptalanul.
(Ez sajnos jó magyar szokás, hogy a múltbéli negatív visszhang a mai napig nem csitul)

A Xiaomi folyamatosan reagál valamilyen készülékkel a piaci trendekre, vagy épp előre (a jövőbe mutat), például a pár napja bemutatott koncepció telefonjával, a “körbekijelzős” Mi MIX Alpha személyében.
Amint egy adott komponens, vagy fejlesztés elérhetővé válik, azonnal kihoznak vele egy új modellt. Például ott a pop-up kamerás Mi 9T/Pro, a 27W-os vezetékes, és 20W-os vezeték nélkül töltésre képes Mi 9, a 48MP-es quad kamerás Redmi Note 8, vagy a 64MP-es Note 8 Pro – ahol a processzor is új.
Csak a kameraszoftver fejlődése, illetve az ezzel komoly sikereket elérő gyártói felvásárlás kapcsán ott van a Xiaomi CC9 Meitu (vagy Mito) kiadás, amit kizárólag a kínai piacra vezettek be.

A Qualcomm Snapdragon 730G egy játékokhoz fejlesztett, az alap SD 730-tól 15%-kal erősebb grafikus teljesítményre képes, AI alapú képrögzítéssel. A Snapdragon 7-es szériájában ittt található meg elsőként a True HDR feldolgozás, ami még gazdagabb vizuális élményt nyújt.
A Wi-Fi optimalizálás már itt is megtalálható (ezt a Helio G90T is tudja), míg a továbbfejlesztett Qualcomm® Adreno™ 618 GPU akár 25%-kal gyorsabb grafikai megjelenítést kínál az elődeihez képest. Videóban érezhető lényeges javulás, A CV-ISP akár négyszeres energiamegtakarítást is eredményez, és olyan funkciókkal bővül, mint a 4K HDR videó rögzítés Portré módban, a Cinemagraph Video és az Objektum szegmentálás.
A 4. generációs többmagos Qualcomm® AI motor intuitív eszközfunkciókat kínál a kamera, a játék, a hang és a biztonság érdekében.
Takarékos, a 8 nm-es gyártástechnológia rendkívüli energiahatékonyságot biztosít kis méretben. Ráadásul a Kryo 470-et erre az új architektúrára tervezték, hogy meghosszabbítsa az akkumulátor élettartamát, miközben növeli a számítási képességeket.
A Snapdragon X15 LTE modem figyelemre méltó LTE letöltési és feltöltési sebességeket kínál stabil Wi-Fi teljesítmény mellett. Valójában a Snapdragon 730G az egyik első processzor, amely fel lett készítve a Wi-Fi 6-ra.

A Xiaomi indiai fejlesztőrészlege már dolgozik egy Snapdragon 730G SoC-vel szerelt telefonon, ezt osztottam meg a Twitteren Mukul Sharma:

A megosztott friss információk szerint a Xiaomi a Redmi Note 8 Snapdragon 730G verzióján dolgozik. Az új modell Redmi Note 8T néven fut, talán ezen a néven is kerül bemutatásra a közeljövőben. A fejlesztés nem egyedi (ahogy az eddigi Redmi modelleknél sem), mivel a Realme (az Oppo jóárasított almárkája) decemberre ütemezte ugyanezzel a processzorral szerelt okostelefonjának bemutatását Realme XT néven, Indiában.
Az információk alapján a Xiaomi gyorsabb lesz, már októberben várható az indiai bemutató. Egyéb specifikációk nem ismertek.
Egyelőre még korai nemzetközi megjelenésről beszélni, várjuk ki a hivatalos bejelentést.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ