A pletykák jönnek-mennek, a spekulátorok ontják magukból az észt, már azt se tudjuk mit írjunk le. Tegnap még az Mi 7 volt az idei MWC Xiaomi nagy dobása, mára ezt az elméletet is cáfolták.

Az utóbbi hetekben felmerült több új telefon megjelenése, mint a Mi Max 3, Mi Mix 2s és az Mi 6X. Persze ide sorolhatnánk az Mi 7-et is, de azt már nem vehetjük pletykának, az jön és kész. Na jó, de mikor? Az Androidheadlines egyik jelentése, amely a Xiaomi egyik legmagasabb szintű alkalmazottját idézi, azt állítja, hogy a cég nem fog jelentős bejelentést tenni a közelgő mobil kongresszuson és ebből következik, hogy az Mi 7 nem jelenik meg a Xiaomi MWC bejelentéseiben. A Mi 7-től eltekintve a Xiaomi Mi Max 3, a Xiaomi Mi Mix 2s és a Mi 6X lehet a befutó.

Xiaomi Mi Mix 2s az elődjétől a kijelzőben különbözhet, az alsó vastagabb részt, ami a szelfi kamerát is tartalmazza, felkerülhet felülre a sarokba, egy kis szigetre.

Xiaomi Mi Max 3 megjelenése is aktuális, a Max 2 Snapdragon 625-el már nem az a csúcs phablet, de májusi megjelenésével kissé hamar jönne az utód. Az új csúcs óriás természetesen az ide évnek megfelelően teljes képernyővel és dupla hátsó kamerával érkezhet és a processzor terén is várható fejlődés, sokan a Snapdragon 660-ra gondolnak, de egyéb pletykák már magasabb kategóriába emeli, az a Snapdragon 835 processzort vizionálnak.

Xiaomi Mi 6X a pletykák szerint a Xiaomi következő generációs processzorát, a Surge S2-őt fogja magában hordozni. A telefon a processzoron kívül egy kisebb ráncfelvarráson eshet át, az X-re asszociáló grafikusok a dupla kamerát elforgatták 90 fokkal, hogy hasonlítson a nagy rivális iPhone X-re és természetesen teljes képernyős lesz.

Szóval ami nem jön, az a Xiaomi Mi 7. De miért gondolják egyesek, hogy nem ezen a rendezvényen mutatják be a Xiaomi nagyágyúját? Valószínűleg mert ott lesz a másik legnagyobb rivális a Samsung a Galaxy S9 és S9 Plus bemutatóval, amit ugyan csak a Snapdragon 845 SoC fog meghajtani, mint az Mi 7-et. Nem csak a Xiaomi az egyetlen cég, aki nem fogja az új modelleket a kongresszuson bemutatni és egy későbbi időpontban saját rendezvényen tárják a nagy közönség elé.

Szóval akkor mit mutatnak be? Lehet ám, hogy egy telefont sem, lehet, hogy csak a Surge S2 fog bemutatkozni. Ebből kifolyólag az Mi 6X sem valós, visszatekintve az első SoC-ra ami az Mi 5c-ben mutatkozott be és hát miért lenne az új telefon X végződésű? Szóval a saját proci ennek megfelelően Mi 6c-ben lesz.