[PLETYKA] Kiszivárgott a Xiaomi Surge S2 specifikáció, mégis csak lesz Mi 6X?

840
- Hirdetés -
()

Nem mindenki emlékszik még a tavaly, 2017 februárban bemutatott Xiaomi Mi5c telefonra, ami a cég első saját processzorával került forgalomba. A Surge S1 akkor bizony nagy port kevert, rengeteg spekuláció, találgatás ment a Xiaomi SoC sorsáról és máig nem tartják a hozzáértők életképesnek a családot. De a fejlesztés, tervezés nem állt le ennek ellenére sem, még reménykednek, hogy el tudnak szakadni más gyártó béklyóitól.

Friss pletykák szerint idén is februárra eshet az új SoC bemutatása és hát miben lenne, mint a napokban felmerült Mi 6X telefonba. Ráadásul elképzelhető lesz, hogy ezt az Mi7 mellett az idei MWC-n fogják bemutatni.

A Surge S1 lapkakészlet bemutatása után Leia Jun, a Xiaomi vezérigazgatója azt nyilatkozta, hogy a jövőben továbbra is több chipsetet fognak fejleszteni és a Surge S2 erősebb lapkakészlet lesz, mint a Surge S1 volt, amely a közép kategóriás Xiaomi Mi 5C-t táplálja. Pletykák arról szólnak, hogy a TSMC 16nm-es gyártástechnológián alapuló Surge S2 nyolc maggal fog rendelkezni, amiből négy Cortex A73, 2,2 GHz-es órajelű és négy Cortex A53-at magból áll, amely 1,8 GHz-es frekvencián dolgozik.

A Surge S2 másik jellemzője a Mali G71 MP8 grafika, UFS 2.1 tároló és LPDDR4 RAM. Viszont CDMA hálózatokat nem támogatja. Ezek a specifikációk szerint a Surge S2 teljesítménye a Huawei Kirin 960 lapkakészletével lesz azonos.

A pletykák Mi 6X telefonról szólnak, pedig a logikus megnevezés az Mi 6C lenne, de valamiért a közvélemény/gyártó az X-et vonzóbbnak találja, ugye az iPhone X után mindenki ikszesedik. (érthetetlen ez az állandó majmolás szerk.) Szóval az idei mobil kongresszus tart még meglepetéseket számunkra, főleg egy ilyen kombó, mint az Mi 6X és Surge S2 Soc. Az Mi 6X pletykák meg tovább folytatódnak, egyre több kép jön létre az állítólagos telefonról, sőt már szilikon tokokat is elkezdték ez alapján gyártani.

Mennyire volt hasznos ez a bejegyzés?

Kattintson egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés / 5. Szavazatok száma:

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a bejegyzést.

Mivel hasznosnak találtad ezt a bejegyzést...

Kövess minket a közösségi médiában!

Sajnáljuk, hogy ez a bejegyzés nem volt hasznos az Ön számára!

Javítsuk ezt a bejegyzést!

Mondja el, hogyan javíthatnánk ezt a bejegyzést?

- Hirdetés -