KezdőlapHírekPletyka Kiszivárgott a Xiaomi Mi Pad 4 specifikációja

[PLETYKA] Kiszivárgott a Xiaomi Mi Pad 4 specifikációja

Már többször szóba esett a Xiaomi Mi Pad 4, mi is írtunk itt és itt némi pletykát róla. Előzőm cikkben taglaltuk, hogy bizony már tesztelik az új Xiaomi tabletet, de most már több minden ki is derült róla, hála újfent az XDA-s fiúknak.

A legfrissebb firmware fájlokból derült pár infó a legújabb tábla gépről, a legnyilvánvalóbb az, hogy valóban jönni fog idén az új Pad. Ezt alátámasztja az a bejegyzés, miszerint egy készülék kijelzőjének pixelsűrűsége 320ppi, ami arra enged következtetni, hogy ez egy nagy kijelzős készülék lesz. Nem beszélve az akkumulátor kapacitásáról, ami jelen esetben 6000 mAh, ami igen nagy és csak egy tablet méretű eszközbe fér bele, de ha találgatni lehet, akkor még a Mi Max 3 is szóba jöhet. Továbbá tartalmaz olyan sort a build.prop fájl, amiben a “ro.build.characteristics” “tablet” módra van beállítva. Ez a sor mondja meg az alkalmazásoknak, hogy tablet üzemmódban kell működniük. Ugyan úgy, mint a Mi Pad 3 esetében és a Mi Max 2-nél is.

Egy adat is kiolvasható ebből, amiben a “is_18x9_ratio_screen” logikai értéke “true”, az az az eszköznek 18:9-es képaránnyal kell rendelkeznie, de hát ez egy kicsit érdekesen nézne ki… de ki tudja.

A firmware fájlból még kihámozható volt a SoC, ami a Qualcomm Snapdragon 660 lesz, de furcsa mód nem 2.2GHz, mint ami van a gyártó weblapján, hanem csak 2.0GHz van engedélyezve a maximális fordulatszám, így lehet, hogy csak a SD636 lesz benne. Érdekes. Memória és tárhely mérete nem derült ki, de a kódokból kiderült, hogy nincs SD kártya tiltás, azt helentheti, hogy az elődöktől eltérően a Xiaomi Mi Pad 4 bővíthető lesz MicroSD kártyával. Hmmm…

További, ám nem kulcsfontosságú tulajdonságok közt még előkerültek a kamerák, egy elő és egy hátlapi modul kerül bele, a hátsó fő kamera 13 megapixeles OmniVision OV13855 érzékelővel, f/2.0-ás, míg az előlapi 5 megapixeles Samsung S5K5E8 érzékelővel, f/2.0 rekeszértékkel érkezhet. 4K videó támogatás valószínűleg nem lesz benne, de portré igen. NFC támogatás nincs.

- Hirdetés -
Szabó Kornél
Szabó Kornélhttps://helloxiaomi.hu/
2013 óta foglalkozok a Xiaomi termékeivel, először a MIUI rendszerrel ismerkedtem meg és teremtettem meg a rajongói bázist, a MIUI fórumon. 2017 óta írom a cikkeket a Hello Xiaomi hírportálra, ami mára, az ország legnagyobb Xiaomi márkával foglalkozó oldala lett.
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek

spot_img