A Mi Mix 4 már nem pletyka, maga a cég is már beharangozta, hogy jön a következő Mix telefon, de már csak azt kellene megértenünk, hogy minek… Mix 3 nem rég jött ki és az utódja a Mix 3 5G Svájcban. De a kiszivárgott adatlap alapján kapunk is némi újdonságot! Már ha igaz…

Ha nem is teljesítményben, bár a Qualcomm Snapdragon 855 fogja hajtani, minden másban túlszárnyalja az eddigi Xiaomi modellek tulajdonságait. Az első ami szembetűnő, az a nem rég promózott 100 W-os töltés, ami képes az akkumulátort 100 %-ra feltölteni 17 perc alatt, e mellé társul az 50 W-os vezeték nélküli töltés. A kijelző felbontása eléri végre a 2K felbontást és ezt egy Samsung AMOLED kijelzővel teszik, mely természetesen villogás mentes 120Hz-en ketyeg HDR10+ támogatással. Az SD855 proci mellé társul egy bitang nagy memória 16 GB-tal és még nagyobb 1TB háttértár, mely UFS 3.1 technológiát használ.

Kamera terén újra ráfeküdtek az aranyéremre, 64 MP főkamera és 2 segédkamera biztosítja a cég szerint a DxOMark 115-ös pontszámát. A telefon vagy óriás képernyővel, vagy kellő szélességgel fog rendelkezni, hogy beleférjen a hatalmas 4.500 mAh akkumulátor. Na ezzel aztán odavernek az üzemidőnek, ha olyan keveset fog fogyasztani, mint az Mi 9 sorozat, akkor a Mix 4 simán kihúzza 2 napig akár durva igénybevétellel is. Na jó, gémereknek ez is kevés :mrgreen:

A telefon váza teljes kerámia borítást kap megint, pedig jobb lenne ha tanulnának már az eddigi baklövéseiből, hogy nem lehet elegendő házat legyártani és állandóan csúszni fognak a termeléssel. Na jó, nem temetem azonnal a céget, remélem kitaláltak valami okosságot, hogy tartani tudják a tempót. Apropó ház! Végre itt az első Xiaomi telefon, mely IP68 besorolást kap, az az víz és por álló lesz. Hangzásban sem lesz gagyesz az új Mix, HFNAS csippel és sztereó HiFi hangszórókkal fogja elámítani az erre vevő fiatal generációt.

Természetesen minden eddigi funkciót megkap a Mix 4 is, mint felugró szelfi kamera (IP68 esetén kizárt), NFC, képernyő alatti ujjlenyomat érzékelő, dupla Wifi és GPS, Bluetooth 5.0, stb.

Te mit vársz még a Xiaomi Mi Mix 4-től? Kommentben írd meg ide, vagy Facebook oldalunkon vagy a csoportunkban.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ