Indiában jelenleg piacvezető a Xiaomi az okostelefon értékesítésben. A forgalom jelentős részét azonban az olcsó belépő, és középkategóriás modellek adják. A zászlóshajó szegmensben nem állnak túl jól, az tervezetthez képest kevesebb Mi és MIX széria fogy.
Ha drágább készüléket választanak, más márkában gondolkodnak a tehetősebb indiai lakosok.
A Xiaomi folyamatosan kiigazította értékesítési stratégiáját Indiában, a Mi MIX sorozat, és a Mi zászlóshajók folyamatos bevezetésével. Először a Mi 5-öt indították el, és egy sikertelen kísérlet után ugyanez történt a Mi 6-tal is. Hasonló a helyzet a Mi MIX 2S és a Mi MIX 2 modellekkel is. Míg Kínában jól fogynak a felső kategóriás modellek is, – de említhetnénk Magyarországot is – addig Indiában a különböző kedvezmények, és hitelkonstrukciók ellenére sem tudták növelni az eladásokat. A gyártó azonban elszánt, nem adja fel.
Legfrissebb pletykák szerint júliusban elindíthatják a Mi 8 SE módosított (Lite) változatát, Mi 8i néven.
Ezek nem megerősített információk, csupán indiai kereskedőktől származó “pletykák”, melyeket a gyártó még nem hitelesített. Az “i” verziók mindig az Indiai piacra szánt változatot jelölték. Ez a kiemelés nagyobb presztízst is jelent az indiai lakosság számára. (nekünk európaiaknak pedig szintén jelzés, hogy ne ezt válasszuk, főleg a MIUI frissítések miatt)
A pletykában egy URL-t is említenek, melyben a Mi 8 SE fotója, és specifikáció töredéke szerepel, csak Mi 8i néven.
A Xiaomi hallgat.
A Mi 8 trió bejelentése óta Indiában nem jelentek meg hivatalos értékesítési információk, azonban logikus lépés lenne egy Mi 8 SE verziót – némileg butítva – bevezetni. A SoC valószínüleg marad a Snapdragon 710, azonban a RAM/ROM téren történhet faragás. De az sem kizárt, hogy az SD660-at rakják bele.
Árazás tekintetében csak spekulálnak, de mindenképp olcsón (körülbelül 266 vagy 296 $ körül) lehetne sikeres.
Ez egy nagyszerű ár-érték arány, ha mégis a Snapdragon 710-zel szerelnék. Az is valószínű, hogy a Xiaomi a Mi Band 3-at a telefonnal együtt indítja el. Ahogy a Mi Band 2-ből is spéci változat mutatkozott be (egy helyi híresség névjegyével), némileg butítva, itt is várható egy NFC nélküli jóárasított verzió.

Amint részletesebb információk derülnek ki, mindenképp publikálni fogjuk.