KezdőlapHírekPiacot vesztett idén a Xiaomi hordozható kütyük versenyében

Piacot vesztett idén a Xiaomi hordozható kütyük versenyében

A Strategy Analytics, akik minden negyedévben globális szállítási híreket hoznak nekünk, most nyilvánosságra hozták, hogy az Apple a 2017 első negyedévében, világszerte a legtöbb hordható kütyü eladásokat produkálta. Ez nem csak azt jelenti, hogy jelenleg az elsők a piacon, hanem sikerült lekörözni a Xiaomi és Fitbit eladásait.

Bár az Apple-nek csak a tavalyi év első negyedévében sikerült 2,2 millió darabot szállítani, viszont idén sikerült ezt túlszárnyalni az az 3,5 millió darabot szállítani. Azok számára, akik nincsenek tudatában a számokkal, ez 59%-os növekedést jelent a szállított egységekben a tavalyi év utolsó negyedévéhez képest és ezzel az első helyet foglalták el idén a leszállított egységek terén.

Közvetlenül mögötte van a Xiaomi, amely összesen 3,4 millió darabot szállítottak 2017 első negyedévében. Bár csak 0,1 millió egységgel maradtak le az Apple mögött, a szállított egységek 10,5%-val csökkentek a tavalyi év első negyedévéhez képest, akko szállítottak 3,9 Millió egység világszerte. Érdemes megjegyezni, hogy a Xiaomi kütyüi jóval olcsóbbak, ami kis nyereséget eredményez.

A Fitbit azonban a tavalyi első helyről a harmadik helyre esett, a legnagyobb kiesés a szállítmányok hatalmas csökkenése miatt vált valóssággá. Míg a múlt évben jó 4,5 millió darabot szállítottak, 2017-ben csak 2,9 millió darabot adtak el, ami 36%-os visszaesést jelent a tavalyi évhez képest.

- Hirdetés -
Szabó Kornél
Szabó Kornélhttps://helloxiaomi.hu/
2013 óta foglalkozok a Xiaomi termékeivel, először a MIUI rendszerrel ismerkedtem meg és teremtettem meg a rajongói bázist, a MIUI fórumon. 2017 óta írom a cikkeket a Hello Xiaomi hírportálra, ami mára, az ország legnagyobb Xiaomi márkával foglalkozó oldala lett.
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek

spot_img