KezdőlapHírekVisszatért a Földre az első űrben forgatott film stábja

Visszatért a Földre az első űrben forgatott film stábja

Lezajlott az első játékfilm-forgatás az űrben, az orosz forgatócsoport pedig vissza is tért a Nemzetközi Űrállomásról. 

Vasárnap visszatért a Földre az a forgatócsoport, melynek tagjai a Szojuz MS-19 űrhajóval október 2-án kiutaztak a Nemzetközi Űrállomásra (ISS). A visszaúton Klim Sipenko rendező-producer és Julija Pereszild színésznő mellett részt vett még Oleg Novitszkij űrhajós is, aki az elmúlt hat hónapban az űrállomáson dolgozott.

Oroszország a világon elsőként filmet forgatott az űrben, megelőzve ezzel Tom Cruise színészt és Doug Liman filmrendezőt, akik a NASA és Elon Musk közreműködésével hamarosan szintén az űrbe utaznak, hogy leforgassák legújabb filmjüket.

Vüszov (Kihívás) munkacímmel forgatott filmben Julia Pereszild egy orvost alakít, akit váratlanul az űrbe szólít a kötelesség, miután egy asztronauta megbetegszik az űrállomáson, és elveszti az eszméletét. A doktornőnek a súlytalanság állapotában kell életmentő szívműtétet végrehajtania, hogy a férfi életben vissza tudjon jutni a Földre. A bajba jutott asztronautát Oleg Novitszkij formálta meg, de a cselekményben két másik hivatásos asztronauta, név szerint Anton Skaplerov és Pjotr Dubrov is szerepelt.

A 12 napos repülés alatt a rendezőként tevékenykedő Sipenko felelt a sminkért, továbbá a kép- és hanganyagot is maga rögzítette. A stáb leszállását egy forgatócsoport is dokumentálta, a rögzített jeleneteket várhatóan a filmhez is fel fogják használni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek