Sleep Number 360 okoságy segíti a nyugodt és pihentető alvást, és még a sokak életét megkeserítő horkolásra is megoldást jelenthet. 

Előző héten lezajlott a CES, a világ legnívósabb technológia rendezvénye, ahol nagyvállalatok és startupok százai mutatták be, mivel készülnek a 2022-es esztendőre. Ahogy az lenni szokott, az idei évben sem maradhattunk Sleep Number 360 intelligens ágyak nélkül, amelyek továbbfejlesztett érzékelőkkel igyekeznek még kielégítőbbé tenni a szunyókálást.

A felturbózott okoságy képes megvizsgálni a felhasználó alvási szokásait, ehhez igazítva a matrac hőmérsékletét és keménységét. A beépített mozgást segítő eszközöknek köszönhetően segíti az ágyba való be- vagy kiszállást, ami különösen jön jól, ha valakinek extra segítségre van szüksége ehhez. Egyedi hang- és zajcsökkentő technológiával is felszerelték, hogy kizárja a zavaró környezeti zajokat, és nyugodt körülményeket biztosítson az alvó számára.

okoságy
A horkolás csökkentésében is segíthet a Sleep Number 360 okoságy. (Fotó: Sleep Number 360)

A leírás szerint a Sleep Number 360 krónikus alvásproblémákat is képes felismerni, úgy mint az álmatlanság, a szívbetegségek vagy az alvási apnoe. A horkolás enyhítésében is segítségre lehet, ugyanis ha az ágy érzékeli a zavaró hangokat, enyhén megemeli a fejet, hogy a felső légutak szabadabbá váljanak, ezzel könnyítve a légáramlást és csökkentve a horkolást. A berendezéshez természetesen egy alkalmazás is tartozik, amelyen keresztül az alvásra vonatkozó változatos adatok is megtekinthetőek.

A továbbfejlesztett okoságy 2023-ban válik elérhetővé, 1099 dolláros, azaz nagyjából 350 ezer forintos kezdő áron.