KezdőlapHírekOkos ébresztőóra a kényelmesebb az életért

Okos ébresztőóra a kényelmesebb az életért

Amíg korábban az is nagy szám volt, hogy megjelentek az első okostelefonok és okostévék, ma már ott tartunk, hogy az intelligens funkciók szinte minden termékcsaládban felbukkantak valamilyen úton módon. Ezt a sorsot az ébresztőóra sem kerülhette el, és a Xiaomi az egyik első cégek egyike volt, amely ilyen típusú, smart masinákkal lépett színre.

Az idő pedig a kínai céget igazolta, hiszen példáját követve egyre többen jelentkeznek okos ébresztőórával. Erre nyilván van fogadókészség végfelhasználói oldalról is, egyébként nyilván nem érné meg a fejlesztésre és gyársásra pénzt, illetve energiát fordítani. De mit is tudnak e ketyerék? Miben kínálnak többet? Ezt a témát jártuk kicsit körbe. 

Ébreszt

Kezdjük a legfontosabbal: A fő funkció megmaradt, azaz továbbra is egy óráról beszélünk, amely képes mutatni a pontos időt, programozható az ébresztés és riasztás, valamint a szundi funkció sem hiányzik az ilyen modellekről. 

Színes LCD képernyő

De ennyiben ki is merül a hasonlóság, hiszen az ilyen készülékek legtöbbje viszonylag nagy méretű színes, viszonylag nagy felbontású LED LCD kijelzővel rendelkezik. A Xiaomi EU QBH4191GL például 4 hüvelykes, 800 x 480 képpont felbontású érintésérzékeny képernyővel bír.

Ennek fényereje változtatható, és az is beállítható rajta, hogy egy megadott időpontban, az ébresztés környékén kezdjen “kivilágosodni”. Tehát attól nem kell tartani, hogy egész éjjel világítva megzavarja majd a pihenést. 

Számlapok

Ez a kijelző lehetővé teszi, hogy a felhasználó az előre beprogramozott számlapok között válogathat, így a megjelenést a saját ízléséhez szabhatja.

Beépített hangszóró

A modern okos ébresztőórák természetesen rendelkeznek integrált hangrendszerrel.  Ám ez nem pusztán ébresztésre szolgál, hiszen akár zenét is hallgathatunk ily módon a termék segítségével. A Bluetooth vagy WiFi kapcsolat révén vezeték nélkül is eljuttathatóak rá a különféle audio tartalmak. Tehát a telefonunkon elindíthatjuk a YouTube-ot, de az már az órából fog megszólalni. 

Elérhető akalmazások

Az okos ébresztőórák egy része már képes felcsatlakozni a már említett WiFi révén a világhálóra, és ezáltal különféle netes appok futtatására is mód nyílik. Ennek köszönhetően például elérhetőek rajtuk a Spotify vagy a Deezer gigantikus zenei állományai, valamint a webrádiók is. 

Médialejátszó

Akadnak olyan smart ébresztőórák, amelyek rendelkeznek gyárilag telepített médialejátszó alkalmazással. Erre pedig egy USB porton vagy a helyi hálózaton keresztül juttathatóak el a különféle tartalmak. Azaz elég csak beledugni egy merevlemezt vagy pendrive-ot, és máris hallgathatóak az azon található muzsikák. 

Kamerakép

Az említett Xiaomi termék például integrálható egy nagyobb, több eszközt tartalmazó okos otthon rendszerbe. Ezáltal az abban található biztonsági kamera képe is megjeleníthető a már említett színes képernyőn. Tehát akár az ágyból is ránézhetünk a garázsra, vagy nyomon követhetjük a gyerekszobában zajló eseményeket. 

Hangvezérlés

A legmodernebb okos ébresztőórák már támogatják a Google Assistant vagy Amazon Alexa személyi asszisztens technológiák használatát. Ennek révén pedig a hangalapú vezérlést, programozást vagy keresést is lehetővé teszik. Azaz például megparancsolhatjuk az ilyen modelleknek, hogy milyen zeneszámot milyen hangerővel játsszanak le, ami nagyon kényelmes módszer. 

Ár

Ahhoz képest, hogy milyen sokat tudnak, e termékek nem is kerülnek különösebben sokba. Akár már 10-20 000 forint környékén található teljesen életképes, felhasználóbarát darabokat. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek