Quentin Tarantino NFT-ként, azaz nem helyettesíthető tokenként tervezi eladni a Ponyvaregény hét kivágott jelenetét. 

2021 óta folyamatos érdeklődés övezi a nem helyettesíthető tokenek piacát, ahol olykor hatalmas összegek cserélnek gazdát. Egy példával élve: 2021 márciusában egy illető 10 ezer dollár (kb. 3 millió forint) értékű kriptovalutáért megvásárolta a Nyan Cat nevű mémet az alkotótól, melyért cserébe egy digitális állományt és egy okiratot kapott, amely igazolja, hogy Nyan Cat mostantól az övé. Nyan Cat ezután is bárki számára elérhető, ugyanúgy meg lehet nézni az interneten, le is lehet másolni, de hivatalosan már annak a tulajdonát képezi, aki fizetett érte.

Nemrégiben egy újabb szereplő is feltűnt az NFT-színtéren: Quentin Tarantino titkos NFT-ként fogja árverésre bocsátani Ponyvaregény című filmklasszikusának sosem látott jeleneteit, amelyek a Secret Network kriptovalutára épülnek. „Annyira izgatott vagyok, hogy felajánlhatom ezeket az exkluzív tartalmakat a rajongóknak” – idézte a kétszeres Oscar-díjas rendezőt a CNN. A vásárlók viszont nem csak a jelenetek eredetiségét igazoló okmánnyal lesznek gazdagabbak, hanem az eredeti, kézírásos forgatókönyvből vett idézetekkel és Tarantino exkluzív kommentárjaival is, amelyben a rendező a filmről és magáról árul el titkokat.

A Ponyvaregény Quentin Tarantino egyik legismertebb filmje, amelyért a különc rendező 1994-ben a legjobb forgatókönyvért járó Oscar-díjat is bezsebelhette. A film főszereplője két idősödő, szabadszájú gengszter, akik a főnöküknek igyekeznek visszaszerezni egy roppant értékes aktatáskát.