A Xiaomi június 1-jén megváltoztatta okosotthon termékeit összefogó Mijia márkájának Weibo profilnevét Xiaomi Smart Life-ra. Így a követőknél rögtön elindult a spekuláció, hogy megszűnik a Mijia brand. Az új megnevezés mindenképpen informatívabb, hiszen jóval széles körűbb tartalom számára nyújt nagyobb elérést.

Tehát a Xiaomi továbbra is megtartja a Mijia márkát?

Igen, a Xiaomi közleményben jelentette ki, hogy a Mijia mint márkanév továbbra is megmarad. Az egyetlen dolog, ami megváltozik, a közösségi hálózaton (Weibo) lévő fiók neve. A Xiaomi megjegyzi, hogy ez a változás csak a Mijia Weibo fiókját érinti, ahol az újdonságokról ad hírt a Xiaomi otthoni okos eszközeiről, új okostelefonjairól, technológiai fejlesztésekről, beleértve az összes márkaterméket.

Ez a változás tehát nem bír komoly hírértékkel, mivel a jövőben megjelenő termékekre vonatkozóan nem történnek változások, átnevezések.
Tehát szó sincs megszűnésről, senkit sem érint hátrányosan a gyártó lépése.

A név társadalmi hálózati profillá változtatása jelentősen eltér attól, hogy a márkát bekorlátozza azokra a termékekre, melyeken a Mijia logó szerepel.

 A Xiaomi Smart Life név amolyan gyűjtőnév-szerkezet ami összefog sok gyártót és azok termékeit, legyen az Xiaomi Mijia, vagy harmadik márkanév alatt forgalomba hozott termék. A Mijia márka semmiképpen sem tűnik el, legalábbis nincs tervben.

A Mijia márka az a márka, amely magában foglalja a Xiaomi által kínált, az otthoni életben és a mindennapokban használt termékeket. Ez a márka világhírűvé vált, és jelenleg nem fogják átnevezni.

Amennyiben Ti mást olvastatok, esetleg pont a Mijia megszűnésről, akkor azok az információk nem hitelesek, csupán feltételezések, mindenféle forrás és bizonyíték nélkül.