KezdőlapHírekNem tudsz beállítani egyedi csengőhangot? Itt a megoldás!

Nem tudsz beállítani egyedi csengőhangot? Itt a megoldás!

Az utóbbi hetekben, vagy talán már régebben is előfordult ilyan hiba a hazai Xiaomi/Redmi/Poco telefonoknál. Hiába állítottunk be egyedi csengőhangot, saját mp3 zenét, nem gyárit, mégsem az szólalt meg, amikor hívtak minket. Ez valami brutál idegesítő!!! De van megoldás!!!

MIUI Global
Az egyedi csengőhang beállítására több lehetőség is adódik. Beállíthatjuk szimplán a Beállítások – Hangok és Rezgések menüben, vagy a Zene alkalmazásban kedvenc dalunkat, de ott van még a fájlkezelőben, a Téma appban, stb. De vannak külső megoldások is, mint a Zedge app. De, mind hiába! Kiderült, hogy a legtöbb MIUI-ban van egy érdekes hiba, ami miatt ez nem valósulhat meg.

A hibát a csengőhangot, nem a mi mp3 fájlunkat tároló mappa, hanem a “/data/system/ theme_magic/ringtones” mappa engedélyeinek hiánya okozza. Ezt sajnos csak akkor tudjuk átállítani, ha nyitjuk a bootloadert, rootoljuk a telefont és kézzel, vagy Magisk modullal orvosoljuk. De erre nincs lehetőség mindenkinek és mégis kellene az a fránya zene??? itt a megoldás:

A megoldás végtelenül egyszerű, kövesd az alábbi lépéseket:

  1. A kezdő oldalon bökj hosszan a Téma app ikonjára
  2. Válaszd a Alkalmazásadatok menüpontot
  3. A Téma app adatainál bökj az Adattörlés ikonra
  4. Nyisd meg a Zene appot, válaszd ki a zenét, jobbra 3 pötty és beállítás csengőhangnak. Vagy bármelyik másik módszer.

Most már a te zenéd fog megszólalni, ha hívnak! Ennyi az egész. Újabb csengőhang beállításához ugyan ezt el kell végezni, mert a Téma app azt a bizonyos mappát újra lezárja és nem tudja oda átmásolni az egyedi csengőhangot, hogy a rendszer tudja használni.

Szabó Kornélhttps://helloxiaomi.hu/
2013 óta foglalkozok a Xiaomi termékeivel, először a MIUI rendszerrel ismerkedtem meg és teremtettem meg a rajongói bázist, a MIUI fórumon. 2017 óta írom a cikkeket a Hello Xiaomi hírportálra, ami mára, az ország legnagyobb Xiaomi márkával foglalkozó oldala lett.
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek