Úgy tűnik, hamarosan új felület fogadja azokat a WhatsApp-felhasználókat, akik hanghívásra is használják a platformot. 

A csoportos hanghívás lehetősége már jó ideje elérhető a WhatsApp csevegőben, és most egy olyan új funkció érkezik a platformra, amely elsősorban is azok számára lehet hasznos, akik rendszereresen használják ezt a funkciót.

Amint az a közzétett fotón is látható, a WhatsApp olyan megoldást kíván bevezetni, amely során látható hullámformák jellennek majd meg a hanghívások alkalmával – írja a WaBetaInfo. Talán mondanunk sem kell, hogy ez a fajta megoldás mennyire hasznos egy csoportos beszélgetésnél, hiszen így pontosan nyomon követhető, ki, mikor beszél. Az új felület egyébként a klasszikus, két fél között zajló beszélgetéseknél is elérhető lesz.

hullámformákkal jelzi a felület, épp ki beszél. (Fotó: WaBetainfo)

A felületet az Android- és iOS felhasználók is megkapják, illetve előbbi esetében már el is kezdték bevezetni. Az iPhone-osokat érintő változást egyelőre még csak néhány bétatesztelő kapta meg.

A Meta egyébként látványosan ráállt a WhatsApp üzenetküldő fejlesztésére, az elmúlt időszakban egyre több felhasználóbarát funkciót ismertettek, amelyek segítenek a felhasználónak a maximumot kihozni az oldalból. Nemrégiben a már meglévő rajzolás funkciót is kiegészítette a cég: különféle új ceruzákat fejlesztenek, hogy a most elérhető vékony vonal helyett más ceruzákkal is lehessen a képekre, videókra rajzolni.