A MIUI, a Xiaomi első terméke, melyet 2010 augusztusában hozott létre. Mára a MIUI rajongói tábora több mint 280 millió aktív felhasználóval büszkélkedhet, 55 nyelven, 142 országban. A MIUI9 célja a felhasználói élmény növelése, simább, gördülékenyebb működés és akkumulátor használat javulás. De a legfontosabb, hogy villámgyors!

A villámgyors MIUI9

A MIUI9 villámgyorsan és érzékenyen reagál mindenre, a képkereső, az intelligens asszisztens és az intelligens alkalmazásindító a MIUI9 legfontosabb elemei. Ezek a funkciók teszik lehetővé, hogy minden szórakoztató funkció csak egy koppintásra legyen. A MIUI9-ben több mint 50 funkciót átdolgoztak és egyszerűsítettek, hogy tényleg olyan legyen, mint ígérik. Győződj meg róla magad!

 

Nem csak villámgyors, stabil is!

Az Androidban gyakoriak a lassulások és az akadások. Miért hagyják abba a készülékek támogatását, ha már elérte a csúcsot? Miért nem optimalizálják/fejlesztik tovább, ha új verziót adnak ki rá? Annak érdekében, hogy a MIUI9 kiváló felhasználói élményt nyújtson, sok időt és erőfeszítést fektettek a fejlesztők a rendszer optimalizálásába. Új fájlrendszer, jobb cache kezelés, vezeték nélküli sebesség növelés, csak hogy párat felsoroljunk. De nézzük ezt működés közben.

A fenti videóban az Mi6 (MIUI9), Huawei P10 (EMUI 5.1) és a Samsung S8 (SE8.1) összehasonlító tesztjét láthatjuk. Mind a három frissen telepített rendszerrel és alkalmazásokkal kezdett neki a megmérettetésnek. De már biztos mindenki tudja, hogy melyik telefon lett a győztes… (a rövidebb idő, a kevesebb akadás/lassulás)

Gyorsabb indítás

Az alkalmazásokat gyorsabban tudjuk megnyitni a MIUI9-ben, mint valaha. Hogyan érhetjük el ezt az eredményt?

Az optimalizált haptikus visszajelzés, az intelligens CPU-gyorsítás és az optimalizált menet-ütemezés a titok az eredmény elérésében. Nem számít, hogy játékokat, rendszer alkalmazásokat vagy harmadik féltől származó alkalmazásokat indítasz, miután megérintetted az alkalmazás ikonját, akkor meg fogsz lepődni a robbanásszerűen gyors alkalmazásindításon! Mutatjuk!

Újfent a hármas teszt következett, Mi6 (MIUI9), Huawei P10 (EMUI 5.1) és a Samsung S8 (SE8.1). Csak hogy most az 50 legnépszerűbb kínai alkalmazást tették fel a három telefonra és azok indulásának sebességét mérték. Na ki a győztes 43 ponttal?

Dinamikus erőforrás elosztás

A dinamikus erőforrás elosztás segíti az erőforrásokat koncentrálni arra az alkalmazásra, amit épp használunk, hogy simább, gördülékenyebb legyen és a háttér folyamatok ne menjenek a felhasználói élmény rovására. A MIUI9 fontossági sorrendet állít fel, az általad használt erőforrások elosztására. A valóságban így néz ki.

A videó első részében alkalmazások között váltogatnak, ugyanakkor egy nagy fájl letöltése megy a háttérben. A videó második részében egy késleltetési tesztet végeztek, ahol játékot indítottak és letöltést megy a háttérben.

Kép keresés

Az okostelefonok kamerái az évek alatt rengeteget fejlődtek és végül a fotózás egyik legfontosabb eszközévé váltak. Ez egyszerűen azért következett be, mert kényelmesek és mindig kéznél vannak. De ezzel együtt hatalmas és nehéz feladat lett az elkészült fotók és videók rendszerezése, keresése.

A MIUI 9-ben a képkeresés egy hatékony keresőmotort kapott a Mi telefonokban, amely megkülönböztetheti a képeket a kulcsszavak beírásával, beleértve a beszélgetéseket is!

Írj be bármit a kereső mezőbe és az új kereső motor mindent elvégez helyetted. Ha például Valentin napon szeretnél kedveskedni a feleségednek és ki akarod keresni a legjobb közös fotótokat, csak írd be a keresőbe “A feleségem és én” kulcsszavakat és a kereső megmutatja az összes fotót, amin te és a feleséged van. Hát nem fantasztikus?

Az tény, hogy egyszerű egy olyan keresést futtatni, mint gyerek, baba, stb. és kilistázza a gyerekeket, de nyugodtan nehezítheted és szűkítheted olyan kulcsszavakkal, hogy mosolygós, aranyos, kacsintós, nyitott száj, nyelv, stb., a kereső pontosan kilistázza azokat a képeket, amiket pont keresel!

A MIUI9 képkeresője hatékony és intelligens eszköz, de fontosabb dokumentumokat is kereshetsz vele, mint belépő kártya, útlevél, hitelkártya, bankkártya, névjegykártya, tök alsó. 🙂

Emellett a kereső motor képes szöveget keresni a fotókon, képernyőképeken is. Na? Hogy tetszik?

Intelligens asszisztens

Csúsztasd az ujjad közvetlenül a fő képernyőn és az intelligens asszisztens mindent megtalál, amire szükséged van. Az intelligens asszisztens azonnali hozzáférést biztosít a különböző információkhoz és a gyakran használt alkalmazásokhoz egy kattintással és ez a legegyszerűbb módja annak, hogy bármit és szinte mindent meg tudj találni amit csak szeretnél, menetrendeket, jegyzeteket és még sok mást. Itt többet olvashat erről a funkcióról.

Intelligens alkalmazásindító

Csak két lépésre vagy attól, hogy minden információt megkapj azonnal. Például ha találkoztál valahol Lei Jun nevével egy cikkben és még most sem tudod ki az. Csak nyom hosszan a névre, kifejezésre, termékre, linkre és megjelennek a vonatkozó információk. A kínai felhasználók számára nem kell külön megnyitni egy alkalmazást, hogy pl. vásárolni tudjanak.

Osztott képernyő

Növeld hatékonyságod megosztott képernyőn keresztül. Hozd elő a “Futó alkalmazások” módot a Menü gomb gombjának megérintésével, érintsd meg a “Osztott képernyő mód” elemet a bal felső sarokban, válaszd ki a felhasználandó alkalmazást, amelyet meg szeretnél osztani a futó alkalmazásokból, majd húzd a felső részre.

– MIUI alkalmazás támogatás

Az osztott képernyős nézet meglehetősen különleges felhasználási forgatókönyvei miatt, a MIUI alkalmazások automatikusan meghatározzák, hogy engedélyezik-e a funkció használatát a megjelenítési követelményeknek megfelelően. Például a Tárcsázó nem támogatja az osztott képernyőt.

– Harmadik féltől származó alkalmazás támogatása

  • A harmadik féltől származó alkalmazásokat frissíteni kell a legújabb verziókra, amelyek támogatják az osztott képernyő nézetet
  • Az alkalmazásfejlesztők által nyújtott szolgáltatás támogatása miatt, egyes alkalmazások nem fognak működni a megosztott képernyőn.

Értesítés szűrő

Az értesítés szűrők meghatározzák a jelentéktelen értesítéseket és automatikusan meghatározza a kapott értesítés prioritási szintjét.

Főképernyő testreszabása

A kezdőképernyő szerkesztési módja újra lett tervezve és az ikonmeghatározási funkció optimalizálva, hogy a felhasználók számára intelligensebb és kényelmesebb szerkesztési mód legyen. Az alsó menü most háromra lett lecsökkentve, háttérképre, widgetekre és kezdőképernyőre.

3 új téma

A MIUI9-be három új alapértelmezett témát vezetnek be, a Korlátlan, a Színes fantázia és a Cool Black. Az új felületen és témákban a dokk ikonok alatt nincs ott a neve, így szebb hatást keltenek. Az új témák neve még nem végleges.

És persze a telepítéskor alapértelmezett téma

Reméljük szép összefoglaló volt, ha több hivatalos információnk lesz az új rendszerrel kapcsolatban, ti fogjátok leghamarabb olvasni!

A MIUI9 megjelenéséről bővebben itt olvashatsz.

5 HOZZÁSZÓLÁS