Igaz, vagy nem, de nagyon úgy tűnik, hogy megjelent egy lista azokról a készülékekről, amire hamarosan Android N alapú MIUI frissítés fog jönni.

A kínai vállalt régebben kiadott egy listát, amelyen azon készülékeket sorolja fel, amik hamarosan megkapják a legújabb Android alapot, egyesek a 7.0-át, míg a fejlettebb, vagy többet értékesített a 7.1-et. A fenti listában szereplő Xiaomi Mi4c, Mi4s, Mi Note, Mi Max, Mi 5, Mi 5s, Mi 5s Plus és Redmi Note 4X, már megkapta a 7.0 Nougat alapú MIUI-t, sőt a lenti 4 telefonból már csak a Redmi 4x hiányzik, ami még 6.0 alapon érhető el.

Mint láthatjuk nem minden készülék van a listán, pedig az eddigi bejelentések alapján csak az Mi3/4 páros nem kapja meg az újabb Android alapon futó MIUI-t, a Snapdragon 801 inkompatibilitására hivatkozva (AOSP, Lineage és más alap rendszerek elérhetőek akár 7.1.1 alappal…). Ne szomorkodjon az aki nem találja a telefonját, több, mint valószínű, hogy a MIUI9, minden Qualcomm processzorral rendelkező telefonon 7-es alapon fog megjelenni! MTK SoC-ra már nem merjük még pletyka szinten sem rámondani, hogy jön e, vagy sem. Meglátjuk!