KezdőlapHírekMIUI egyetem: sötét mód "kényszerítése" például Facebookhoz

MIUI egyetem: sötét mód “kényszerítése” például Facebookhoz

Folytatom a MIUI egyetem cikksorozatot, melyben különböző tippeket, trükköket mutatok be, nem csak kezdőknek.

Az alábbi funkcióhoz MIUI 12 szükséges.

Mára egészen sok alkalmazás rendelkezik sötét móddal. Ez igazán hasznos funkció, pláne naplemente után, de van, aki nappal is jobban szereti ezt a fajta kinézetet. Nem mellesleg az AMOLED kijelzővel rendelkező telefonok esetében a sötét mód használata hosszabb üzemidőt is eredményezhet.

A Gmail, Messenger, Telegram, Play Áruház már rendelkezik sötét móddal, ezek egy része Android 10 és afölött automatikusan átvált, alatta a rendszerszintű sötétmód ellenére is szükséges beállítani alkalmazásonként. (Ennek az az oka, hogy a rendszerszintű sötétmód már a MIUI 10 bétájában megjelent, viszont az Android főverziók esetében csak a 10-esbe került bele.)

Van azonban néhány alkalmazás, ami várat magára, első helyen ott van a Facebook, de néhány további app esetében is jól jöhet a kikényszerítés. Ez lényegében azt jelenti, hogy a fehéret feketére, a feketetét pedig fehérre cseréli a rendszer, értelemszerű módon. Ezáltal ezek nem lesznek tökéletesek, előfordulhat például, hogy egy fekete-fehér Facebook fotó inverz módon jelenik meg, de szerencsére elég jól meg van írva a funkció, így ez nem jellemző.

  1. A beállításokon belül válasszuk a megjelenítést, majd a Sötét mód menüpontot.
  2. Itt válasszuk az “Egyéb alkalmazások”-at.
  3. Majd keressük meg azokat az appokat, amiknél alkalmazni szeretnénk.
  4. Kész is!
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek