KezdőlapHírekMIUI egyetem: MIUI 12.5 rejtett funkciók

MIUI egyetem: MIUI 12.5 rejtett funkciók

Végre valahára én is megkaptam a MIUI 12.5-öt, és elkezdtem keresgélni, hogy a kirakatba kirakott új funkciókon kívül milyen újdonságok bújnak meg a háttérben, innentől pedig egyértelmű volt a MIUI egyetem cikksorozat következő része.

A cikkben szereplő több funkció kipróbáláshoz szükség van az Activity Launcher nevű alkalmazásra, ez innen letölthető. Ennek az appnak köszönhetően minden, a telefonon lévő alkalmazást, menüpontot el lehet érni.

1. AI kép és videójavítás

Az Activity Launcherben a beállítások szekció alatt lesz 2 menüpont az “AI HDR javítás” és az “AI képjavítás”.

A funkció egyértelmű, a mesterséges intelligencia segítségével följavítja a képek és videók dinamikáját és részletgazdagságát. Őszinte leszek, én olyan nagy különbséget amúgy nem láttam.

2. Előnézet elhomályosítása az előző alkalmazásokban

Vannak, akik különösen féltik a személyes adataikat, ez a funkció pedig nekik készült.

A beállításokon belül a kezdőképernyő menüpontban lehet megtalálni. A lényege, hogy azokat az alkalmazásokat, amiket kiválaszt a felhasználó, azokat az előző alkalmazásokban elhomályosítja, hogy nehogy bármilyen módon kiderüljenek világuralmi terveinket.

3. Extra erős akkumulátor kímélő

A fordítócsapat által “rendkívül erős akkumulátorkímélőnek” fordított funkció nem feltétlen egyedi, hisz’ már régóta van akkukímélő mód a telefonokban. A beállítások között van egy “sima” akkumulátorkímélő és egy ultraerős verzió. Ez sejtésem szerint valahol a kettő között van. Leállít minden háttérben futó alkalmazást, így tehát nem érkeznek értesítések sem, és maximum 4 alkalmazás futhat a háttérben, ezeket kiválaszthatja a felhasználó.

/A MIUI egyetem ezen cikke MIUI 12.5-höz készült, régebbi verziókon nem működnek ezek a funkciók/

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek