A beta cikksorozatban a hétről hétre megjelenő beta MIUI rom újdonságait fogom bemutatni. Ezek az újdonságok később belekerülnek a stabil romokba is.

 

Megváltozott a hosszú képernyőkép felülete

A hosszú képernyőképet korábban a képernyőkép készítése után a kisképre nyomva lehetett elérni, mostantól a képernyőkép készítése után a kiskép alatt érhető el, ahogyan a küldés funkció is, bár ezt egyelőre nem szedték ki korábbi helyéről, ezért ez egyelőre két helyen is megtalálható. Ezentúl a kisképre nyomva azonnal levághatjuk, “firkálhatunk”, írhatunk szöveget a képernyőképre, illetve elhomályosíthatunk a képernyőképből.

 

Gyorskapcsoló a SIM-kártya internet-hozzáférésének váltásához

Már az Android 5.1-től kezdve elérhető volt a wifi kiválasztása a gyorskapcsolók közül, mostanra belekerült a mobilnet SIM-kártyák közötti váltás is. Ez mostanában hasznos lehet például a DIGI mobil megjelenésével, ami ugyan sok netet ad, de koránt sem tökéletes a lefedettségel.

 

Órastílus megváltoztatása a zárképernyőn

3 féle órastílus közül választhatunk az új frissítésben, az eddig is megszokott középen lévő, a bal oldalon lévő, illetve a szintén középen lévő, de ezutóbbi esetében az óra két sorban található.

 

Megváltozott az akkumulátoroptimalizálási kezdőlap

Kissé átdizájnolták, változtattak az akkumulátoroptimalizálás felületén.

 

Sajnos nemrég jelent meg a hír, hogy a kínai beta romok elérhetősége erősen korlátozódik, a global beta romok pedig teljesen megszűnnek. Ez a tesztelni vágyok körét igen leszűkíti, viszont reméljük, hogy ezáltal több idő, és energia jut a stabil romok fejlesztésére, ezáltal mégjobbá, és még stabilabbá téve azokat.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ