web analytics
KezdőlapOkosságMIUI-EgyetemMIUI 9 Fő funkciók 1. rész - Csendes mód beállítása

MIUI 9 Fő funkciók 1. rész – Csendes mód beállítása

Lassan mindenkinem megérkezik kedvenc telefonjára a MIUI 9. No de még nem mindenkinek és aki már megkapta sem teljesen barátkozott meg az új rendszerrel. Sokaknak nem tűnik fel a különbség, mivel kinézetben most nem hozott sok változást, de a motorháztető alatt és apró beállításokban bizony van pár kulcsfontosságú változás. Ezeket fogjuk szépen sorba venni, több bejegyzésen keresztül és pár naponta bemutatunk alaposan egy új funkciót.

Sorozatunk első részében a “Csendes” és a “Ne zavarjanak” módot mutatjuk be, hogy mennyire változott meg MIUI 8 óta. A régi rendszerben a módokat a kapcsolók lehúzásával tudtuk elérni és kapcsolni, vagy simán lehúztuk a hangerőt.

De most, hogy MIUI 9-ünk van, nem kell mást tennünk, mint megnyomni a hangerő gombot és máris állíthatjuk a hangerőt, beléphetünk Néma üzemmódba. Néma üzemmódban kiválaszthatjuk, hogy csak némítjuk, ekkor minden hívás/sms/értesítéskor rezeg a telefonunk, tudatván bennünket, hogy valami történt. De ha ez is sok és olyan helyzetben vagyunk, hogy semmi nem zavarhat meg, akkor a Ne zavarjanak opciót kell bekapcsolni. Ekkor mintha kikapcsoltuk volna a telefonunkat, semmi esetre sem fog minket zaklatni semmivel. Mind két esetben egyedül az ébresztés fog működni!

Mind a két módot időzíthetjük is, ha tudjuk, hogy csak egy bizonyos ideig szeretnénk használni őket. Ezt fél óra és 8 óra között állíthatjuk be. Lássuk ezt működésközben:

Megjegyzés: jelenleg csak Android 7.X alapú romoknál érhető el ez a funkció!

Ha hasznos volt számodra ez a cikk, akkor lájkolj minket Facebook-on és oszd meg más Xiaomi felhasználókkal, hogy ők is megismerkedjenek a MIUI remek funkcióival.

Szabó Kornél
Szabó Kornélhttps://helloxiaomi.hu/
2013 óta foglalkozok a Xiaomi termékeivel, először a MIUI rendszerrel ismerkedtem meg és teremtettem meg a rajongói bázist, a MIUI fórumon. 2017 óta írom a cikkeket a Hello Xiaomi hírportálra, ami mára, az ország legnagyobb Xiaomi márkával foglalkozó oldala lett.
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Legújabb cikkek