KezdőlapHírekMIUI 13 képernyőképek láttak napvilágot, valahonnan mintha ismerősek lennének...

MIUI 13 képernyőképek láttak napvilágot, valahonnan mintha ismerősek lennének…

Bár Európában nem is kapta még meg az összes beígért készülék a MIUI 12.5-öt, máris több screenshot jelent meg a Mi Community-n. Ezeken a screenshotok pedig a leírás alapján MIUI 13 alatt készültek. Íme:

A widgetek az Android elválaszthatatlan részét képezik már egészen az 1.5-ös verzió óta. Bár maguk a widgetek fejlődtek, az asztalra elhelyezés lényegében az Android 4.0 óta gyakorlatilag ugyanolyan, ugyanúgy néz ki. Ezen is változtatna a MIUI 13, de akárhogy is nézi az ember, nem tudja nem észre venni, hogy valahonnan ismerősek ezek a “lebegő” widgetek.

Minek is tagadnám, ez a widgetmegjelenés egy az egyben másolat. Az iOS 14 tavaly jelent meg az iPhone 12 széria társaságában, és egyik nagy újdonsága volt a widget támogatás. Nem szép dolog, szokás mondani, de végül is az alapkoncepciót az Apple lemásolta az androidos telefonokról, azt továbbfejlesztette, majd a továbbfejlesztés hogyanját a Xiaomi lemásolta a MIUI-ba.

Persze vannak azok az esetek, amikor kifejezetten örülök utólag, hogy vannak bizonyos iOS ihlette dolgok, amik belekerültek az Androidba, ilyen például a gesztusvezérlés, ami nélkül ma már nem tudnék elképzelni egy telefont. Az is elképzelhető, hogy, ha majd használni fogom az újfajta widgeteket, akkor azokra is azt mondom majd, de egy kicsit több kreativitást, ha kérhetném! De nyilván lesznek új ikonok, lesz új dizájn, szóval azért nem akarom teljesen leszólni a MIUI fejlesztőit.

Mi várható még a MIUI 13-mal?

Pletykák alapján a MIUI 13-ban központi szerepet játszik majd az adatvédelem, simábbak lesznek az animációk, illetve testreszabhatóbbak lesznek az értesítések. Ami az egyik legnagyobb újítás, hogy a tervek szerint minden frissített készülék megkapja a virtuális RAM bővítést. Ezt úgy kell elképzelni, hogy a rendszer a tárhelyből lecsippent mondjuk 1 GB-ot, amit ezután RAM-ként használ. Ez persze nem lesz annyira gyors, mint egy igazi RAM, de így is gyorsabbá teheti a készüléket.

A megjelenésről még nincsen hír, a támogatott készülékekről meg pláne nincsen.

A borítókép illusztráció

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek