MIUI 13 Globál újdonságai, új funkciók, Widgetek, stb.

12655
- Hirdetés -

A Redmi Note 11 sorozattal együtt mutatkozott be végre a MIUI 13 Globál! Bár aki már MIUI 12.5-ön van, sokkal kevesebb újdonsággal fog találkozni, mint a 12-es, vagy régebbi MIUI-hoz képest. Annyira látványos változások most sem sok van, amit látni az is csak új téma, de megint, a lényeg, a motorháztető alatt van!!!
Sidebar (Oldalsáv)

Bemutatkozik az oldalsáv – egy új funkció, amellyel egyetlen csúsztatással elérheted kedvenc alkalmazásaid. Ez tökéletes azoknak a multitaskereknek, akik egyszerűbb módot szeretnének egyszerre több alkalmazás előhívására, vagy gyors váltásra közöttük. A felhasználók akár 10 alkalmazással is testreszabhatják a funkciót az oldalsávon.

MIUI 13 oldalsáv

MIUI 13 oldalsáv

Liquid Storage (Folyékony Tároló)

A MIUI 13-mal bemutatták a “Liquid Storage” technológiát, amely csökkenti a háttértár töredezettségét. Ez aktívan kezeli tárolt adataid és akár 60%-kal javítja a töredezettségmentesítési hatékonyságot!

MIUI 13 Liquid Storage

A hagyományos eszközökön, mivel folyamatosan írjuk és felülírjuk a készülékeinken lévő adatokat, idővel a készülék tárhelye töredezetté válik. Mindössze 36 hónap elteltével ez akár 50%-kal is lelassítja az olvasási és írási sebességet. A MIUI 13 azonban akár 95%-ot is megtart, így a felhasználók hosszabb ideig élvezhetik az új élményt és meghosszabbítja az eszköz élettartamát.

MIUI 13 töredezettségmentesítés

MIUI 13 36 hónap múlva

Smart Balance (Intelligens Egyensúly)

A MIUI 13 “Smart Balance” automatikusan megtalálja az egyensúlyt a teljesítmény és az energiafogyasztás között, így útközben is elérheti a szükséges teljesítményt és sebességet. Ezzel akár 10%-kal is meghosszabbítjuk az akkumulátor élettartamát a MIUI 13-mal.

MIUI 13 Smart Balance

MIUI 13 10%-os növekedés

MIUI 13 teljesítmény
Focused Algorithms (Fókuszált algoritmusok)

Általában az okostelefon processzorai viszonylag egyenlően osztják el az erőforrásokat az összes alkalmazás között. A MIUI 13-ban azonban a “Focused Algorithms” az aktív alkalmazást helyezi előtérbe minden másnál, nagyobb sebességet és nagyobb teljesítményt biztosítva ott, ahol szüksége van rá.

MIUI 13 Fókuszált algoritmus

MIUI 13 Fókuszált algoritmusok

Atomized Memory (Atomizált memória)

A MIUI 13 új RAM-optimalizálása beindítja az inaktív háttérfolyamatok bezárását és helyet ad az új alkalmazásoknak, javítva azok gördülékeny működését. Ez azt jelenti, hogy több alkalmazást futtathat és élvezheti a simább többfeladatos munkavégzést.

MIUI 13 memória optimalizálás

MIUI 13 40%-os növekedés

Az alapélmény emelése

A MIUI 13 esetében az alapvető élményre összpontosít. Annak érdekében, hogy minden felhasználó számára zökkenőmentes és optimalizált felhasználói felületet biztosítson. A felhasználói élmény és az optimalizálási funkciók négy elemére összpontosít: Folyékony tárolás, Atomizált memória, Fókuszált algoritmusok, Intelligens egyensúly.

MIUI 13 az alapélmény emelése

MIUI Élmény

Összességében négy nagy mód van arra, hogy a MIUI élményt egy másik szintre emeljük: gyorsabb tárolás, gyorsabb háttérhatékonyság, gyorsabb feldolgozás és hosszabb akkumulátor üzemidő. A testreszabható oldalsáv új funkciókkal együtt, amelyekkel a rendszer önmagává válik.

MIUI 13 Élmény

Háttérkép design: Szépség az időben. Művészet az életben.

MIUI X Beauty of Science – Kristályok mikroszkóp alatt. Ezek a háttérképek azt mutatják be, hogyan kristályosodnak ki az olyan anyagok, mint a C-vitamin és a citromsav. Ezeknek az anyagoknak a különböző koncentrációi lenyűgöző kristálymintákat alkotnak, míg a polarizált fénymikroszkóppal készített time-lapse fotózás lélegzetelállító változatosságot tár fel.

MIUI 13 Háttérkép design

Widgetek

A vadonatúj widgetekkel a felhasználók személyre szabhatják okostelefonjaikat kényelmes modulokkal és értesítésekkel az Kártyákon vagy a kezdőképernyőn. Könnyűvé teszik, hogy naprakészek maradj az olyan dolgokkal kapcsolatban, mint például az értesítések, a teendők listája, az időjárás és egyebek. A MIUI 13 különböző méretű widgeteket támogat. A 2×1, 2×2, 2×3, 4×2 és 4×4 opciókkal a felhasználók több fontos információt is elhelyezhetnek egyetlen widgetben és elhelyezhetik a widgeteket ott, ahol korábban esetleg nem.

MIUI 13 Widgetek

Védő vízjel

A védő vízjel megakadályozza, hogy mások lemásolják a dokumentumokat. Használj egyéni mintát a beolvasott dokumentumokon és a fényképeken, hogy megvédd azokat az illetéktelen másolástól.

MIUI 13 Vízjel
Fontos információ

  • A widgetek elérhetősége piaconként változhat. A közzététel késhet.

Hogy tetszik az új MIUI 13 Globál változata? Mit hiányolsz benne, vagy mi tetszik? Írd meg kommentben! A MIUI 13 kiadásának első üteméről pedig itt olvashattok.

- Hirdetés -