KezdőlapHírekMIUI 12.5-öt kapott a legolcsóbb Redmi + Mi a különbség a Redmi...

MIUI 12.5-öt kapott a legolcsóbb Redmi + Mi a különbség a Redmi 9A és 9AT között?

A legtöbbünk szereti, ha egy jó kamera van a telefonjában, ha erős a hardver, jó a kijelző, jól bírja az akkumulátor, de sajnos a Xiaomi Mi 11 még mindig 280 ezer forint, ha hivatalos helyen vesszük, a Mi 11 Ultra pedig 530 ezer forint. Jó, nyilván ezutóbbira kevés embernek van szüksége, de vannak, akiknek nincsen szüksége egy 110 ezer forintba kerülő Mi 11 Lite-re, de még csak egy 60 ezer forint környéki Redmi 9-re sem. Nekik szánták a legolcsóbban kapható Redmit, a Redmi 9A-t.

A Redmi 9A egy hivatalos helyről is 35 ezer forintért kapható okostelefon, egy MediaTek Helio G25 chipsettel, 2 GB RAM-mal, 32 GB belső memóriával és egy 5000 mAh-s akkumulátorral.

Az első stabil MIUI 12.5 buildek 2021 április végén jelentek meg, és azóta szaporodnak szépen a frissített telefonok listája, míg nem elérkeztünk oda, hogy a Redmi 9A is megkapta a MIUI 12.5 frissítését, egyelőre Kínában, a globál verzióra még várni kell.

Érdekesség: Mielőtt leírtam, hogy a Redmi 9A a legolcsóbb Redmi, azért a biztonság kedvéért rákerestem, hogy tényleg így van-e. Ha a hivatalos forrásokat nézzük, akkor valóban így van, viszont alig 2 ezer forinttal drágábban van egy Redmi 9AT. Bár a Xiaomi és Redmi telefonok nagyját ismerem, bevallom őszintén, erről még nemigen hallottam. Kíváncsi voltam, hogy mégis mi a különbség. Néztem az összehasonító táblázatot, ahol a memóriavariánsokon kívül föltűnt, hogy a Redmi 9A 2 grammal nehezebb és 1 mm-rel keskenyebb, emiatt pedig a kijelző-előlap arány a Redmi 9A-nál 81%, míg a Redmi 9AT-nél 81,1%. Keresgélni kezdtem, mégis miért?

Végül egy Mysmartprice nevű oldalon találtam rá: A Redmi 9A-t a megjelenése után bő 2 hónappal újra kiadták, a különbség mindössze annyi, hogy a 9AT kapott plusz egy mikrofont a jobb zajszűrés érdekében. Kedves Redmi, most komolyan?

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek