A MIUI 11 bejelentése után és a Global romok megjelenése körül eléggé sok kérdés merül fel a rajongókban és bennünk is, amire elég kevés választ kaptunk. De amit eddig tudunk, azt most egy Kérdés-Válasz formában próbáljuk tisztába tenni! A Pocophone F1 frissítéséről egy másik cikkben olvashattok, kicsit később. (Spanyol nyelvről fordítva)
 • Miért adták ki a frissítés listáját Miui 11-re egy hete, és ezen a héten miért van teljesen más?

A néhány héttel ezelőtt kiadott lista megegyezett a kínai változattal. Mint sokan tudják, a Xiaomi legfeljebb 5 különböző ROM verziót kínál: kínai, indiai, orosz, európai és a globális. Október 16-án az indiai és a globális / európai verziók listáját tették közzé.


 • A 16. napon két lista szerepelt, az egyikben kevesebb eszköz volt, a másikban sokkal több eszköz, mi a különbség?

A listában, amelyben gyakorlatilag csak a Redmi eszközök jelentek meg, megfelel az indiai változatnak, amely 4 fázisból áll. Másrészt az a lista, amelyben több eszköz jelent meg, megfelel a globális és az európai verziónak, és három szakaszból áll.

 • Csak az első szakasz dátumai jelentek meg a globális listában, mik a többi szakasz időpontjai?

A többi szakasz dátuma hivatalosan nem ismert, de valószínűleg hasonlóak India időpontjaihoz.

 • Azon a napon kapom meg a frissítést, amikor a megfelelő szakaszban megjelenik?

Nem feltétlenül, minden eszköz akkor frissül, amikor a frissítés készen áll, így hibák esetén ez a frissítés késhet. Jobb késni kudarc nélkül, mint sietve.

 • A Redmi 7A, a lista szerint, a harmadik szakaszban volt, és már megkaptam a frissítést. Mi történt?

Az adott eszköz idő előtt megkapta a frissítést, mert a biztonsági javítás lejárt, és készen álltak a MIUI frissítésre.

 • Nagyon haragszok a Xiaomi-ra, mert a Mi 9-es, amely a cég zászlóshajója, a második fordulóban van, nem pedig az elsőben.

A Mi 9 és a Mi 9T Pro a második fordulóban vannak, mert ezek a telefonok és a MIUI 11 együtt Android 10-et kapnak, ami azt jelenti, hogy további tesztelési időre van szükség az Android új verziójának alapos teszteléséhez.

 • A MIUI 11 mellett frissül készülékem Android 10-re?

A Mi 9 és a Mi 9T Pro kivételével a többi eszköz nem frissül az Android 10-re az MIUI 11-gyel együtt. A jövőben kapják az Android új verzióját.

 • Ez azt jelenti, hogy minden eszköz megkapja az Android 10 verziót?

Nincs ismert eszközlista, amely az Android 10-re frissül, de a Miui 11-re történő frissítés nem jelenti azt, hogy az Android 10-re frissül. Léteznek olyan eszközök, amelyek továbbra is a MIUI 11-ben maradnak Android 9-cel.

 • Az eszközöm nem jelenik meg a közzétett listákon. Ez azt jelenti, hogy nem kapom meg a MIUI 11 frissítést?

A listákat folyamatosan frissítjük, és nem jelenti azt, hogy nem kapja meg. Például a Mi Max 3 nem jelent meg, de a kínai változatban már megkapta a MIUI 11-et, így hamarosan felkerül a listára. Két évnél régebbi eszközök esetében nem lehetünk biztosak abban, hogy a jövőben nem szerepelnek a listán.

 • A Redmi Note 8 Pro az egyik legújabb eszköz, és az utolsó szakaszban jelenik meg, becsapva érzem magam.

A Redmi Note 8 Pro, mivel néhány új eszköznek jelenleg a Miui 10.4.XX verziója van, amely a MIUI 10 és a MIUI 11 keveréke. Tehát már van hír az Android új verziójáról.

 • Lesz e új MIUI 11 global béta verzió?

A MIUI 11 globális verziójának nem lesz béta verziója, tehát a stabil globális ROM-ra kell mennie, hogy megkapja a MIUI 11-et. Az adatok másolása az eszköz formázása után történik.

 • És akkor a Mi Pilot program mi?

A Mi Pilot program egy olyan program, amellyel stabil változatokat tesztelhetünk néhány nappal a kiadás előtt, mielőtt azok minden felhasználó számára megjelennének.

 

 • A Mi Pilot verzióinak közzétett listája van?

Nincs, a közzétett dátumok az összes felhasználó számára történő globális elindításra vonatkoznak, a Mi Pilot dátumai napokkal a bejelentett időpont előtt vannak.

 • A MIUI 11 esetén visszatér a Témák alkalmazás?

Az Európai Unió törvényei miatt nem lehet alkalmazni témát Magyarországon, így hazánkban nem fog működni.

 • Megérkezett a MIUI 11, és vannak olyan funkciók, amelyeket bejelentettek, de ezek nem jelennek meg a készüléken, mi az oka?

Vannak olyan funkciók, amelyeket hardver okokból nem lehet bizonyos eszközökön megvalósítani, például a AOD, amely csak az Amoled kijelzőkkel rendelkező készülékeken érhető el.

 • Mostantól havonta frissül eszközöm?

A frissítési irányelv változatlan marad, a Xiaomi nem köteles frissíteni az eszközöket havonta vagy frissíteni a biztonsági javítást. A jelenlegi kötelezettség évente négy biztonsági frissítés, kétéves időtartamra.

 • Van egy eszköz a Mi A verziókból (Mi A1, Mi A2, Mi A2 Lite, Mi A3), és nem jelenik meg a listában, nem kap frissítést?

A Mi A verziók nem rendelkeznek Miui rendszerrel, tehát ez a frissítés nem érinti őket. Android One van ezeken a készülékeken, ezért nem jelennek meg a listákon.

 

 • Frissítettem a MIUI 11 verzióra. Miért kapom meg a Google digitális jólétét, Telefon, Névjegyek, Üzenetek a MIUI helyett?
A Google tanúsításának új kötelezettségei miatt a Miui alkalmazást a globális verzióban a Google alkalmazásával kellett lecserélniük.
 • A 22. napon túl vagyunk, és az eszközöm az első fázisban van, de a frissítést még nem kaptam meg.
Az 1. szakaszban szereplők nem azt sugallják, hogy 22. 00:00-kor frissülnek, de bármikor frissíthetik 22-től 31-ig, ha nincs hiba. Hiba esetén 31. után is késhet. Ezenkívül az egyik eszköz frissítése nem jelenti azt, hogy a többire ugyanabban az időben kerül ki.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ