A héten, tovább folytatódott a MIUI 11 fejlesztésének lépései, túl sok újdonság nem derült ki, a kérdezz-felelek a rajongókkal jól alakult. Liu Ming tervező igazgató és Gai Rui termékmenedzser tartott sajtótájékoztatót tegnap, ahol a MIUI 11 fejlesztéséről tartottak beszámolót és megkérdezték a rajongókat, hogy ki milyen fejlesztést tart fontosnak, aminek bele kell kerülnie a MIUI következő verziójába.

Jelenleg nem árultak el óriási változásokat, a fejlesztők jelenleg a rendszer teljes átszabásán dolgoznak, egységes ikonkészletekkel és az interfész optimalizálásán. Az Android 9 új energiatakarékos módjának integrációja már most, a MIUI 10-ben elkezdődött, révén, hogy egyre több az AMOLED kijelzős Xiaomi telefon. A teljes rendszer szintű sötét mód még nem teljes és nem minden populáris Android alkalmazás támogatja még. A Xiaomi reménykedik benne, hogy a MIUI 11 megjelenéséig ez változni fog és minden alkalmazás alkalmazkodni fog az energiatakarékos kezdeményezéshez.

Ezen felül még több hangsúlyt fektetnek az akkumulátor jobb kihasználására, bár ezt nem kellene annyira erőltetni, ha nem trendi, ultravékony telefonokat kínálnának, hanem kis kompromisszummal megmaradnának a megfelelő, jól fogható méretnél és az akkumulátor kapacitása is maradhatna olyan mértékű, hogy ne legyen szükség a következő funkcióra. A kis kapacitás és gyors merülés kompenzálására kitaláltak, egy még komolyabb energiatakarékos módot, amit, magunk is testre szabhatunk. Alapértelmezésben a telefon átvált most is egy ilyen módra, de a MIUI 11-ben már minden ki/bekapcsolható lesz, kezdve akár az sms, hívás, értesítés, szinkronizáció, háttérben futó alkalmazások, internet, szolgáltatások és minden, ami csak kicsit is fogyasztja az áramot, de szükségtelen a rendszer működtetéséhez. Ezen felül átvált monokróm színpalettára és minimális fényerőre, így lecsökkentve a kijelzők fogyasztását a minimumra.

További fejlesztések: automatikus képernyőkép törlés megosztás után, állapotsor optimalizáció, globális kis ablakok, új információs képernyő séma, stb. További részletekkel nem tudunk szolgálni, a fejlesztők keményen dolgoznak az új rendszeren, ha a MIUI 10 megjelenéséhez viszonyítunk, a 11 megjelenésére még legalább 3-4 hónapot kell várnunk. Az első zárt béta tesztek már májusban elindulhatnak, akkor már nagyobb rálátásunk lesz a rendszerre és funkcióira. De ha addig valami még kiderül, azonnal jövünk!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ