Mire jó a Xiaomi okoskonnektor?

8967
- Hirdetés -
()

Bár hazánkban a Xiaomi okosotthon eszközei nagyon kis hányadát kínálják a hazai hivatalos webáruházak, de azért van miből szemezgetni. Ha nem is teljesen köthető a rezsicsökkentéshez, de tudunk vele spórolni. Itt van például a Xiaomi okoskonnektor, amit már minden féle központi egység nélkül is vezérelhetünk.

A Xiaomi Mi Smart Plug (Wi-Fi) nem igényel mást, mint egy árammal ellátott fali aljzat, Wi-Fi router, persze élő internet kapcsolattal. Ami nem kell hozzá, az a Gateway, avagy átjáró, mivel önmagában is lehet távolról vezérelni, időzíteni, stb.

Az okoskonnektor a már jól ismert Xiaomi / Mi Home alkalmazásban tudjuk kezelni, mind iOS, mind Android rendszeren. A konnektor ki-/bekapcsolása végtelenül egyszerű művelet, csak koppintsunk a bal alsó On/Off gombra és máris áram alatt van, vagy nincs. Ezt a funkciót olyan fogyasztók esetén használjuk, melyeket egyébként is ki-/bedugnánk a konnektorba. Mint pl. vasaló, kávéfőző, vízmelegítő, stb. Ha ilyen aljzatot használunk, akkor ki sem kell húzni, hisz egy gombnyomásra még a készenléti áramfelvétele is meg lesz szüntetve. No meg távolról ellenőrizhetjük, hogy áram alatt hagytuk e az eszközt, vagy sem. Ilyen pl. vasaló, ha elmentünk otthonról, akkor is ellenőrizhetjük, hogy áram alatt maradt, vagy sem. Ha igen, csak egyszerűen kapcsoljuk le a konnektort és tutira nem égetjük le a lakást.

A kapcsolgatáson kívül van még másik két funkciója, amelyet ugyan csak központi egység nélkül állíthatunk be. Az első a “Set time”, amivel meghatározhatjuk, hogy mikor kapcsoljon be, vagy mikor ki. Ezt percre pontosan megadhatjuk és hogy mely napokon. Ezt a funkciót használhatjuk olyan elektromos fogyasztók esetén, amiket tutira nem használunk, pl. éjjel, vagy hétvégén és nem akarjuk, hogy áram alatt legyen. Ekkor beállíthatjuk, hogy éjféltől reggel 8-ig ne legyen áram alatt a TV, Hifi, Box, router, modem, hangfalak, stb. De ezen kívül van még egy remek lehetőség. Ha elmész otthonról, hosszabb időre, akkor rádugsz egy álló lámpát és imitálhatod, hogy otthon vagytok, le-/felkapcsolásokkal. Ezzel elhitetve a rosszlelkű emberekkel, hogy van valaki a lakásban.

Az utolsó funkció, amit tud ez a kis király cucc, a visszaszámláló. Ebben a funkciókban beállíthatjuk, hogy meddig adjon áramot a fogyasztónak. Ez talán már annyira nem menő funkció, de azért tud hasznos is lenni. Ezt talán akkor lehetne használni, hogy a gyermek ne tudjon bizonyos időnél több ideig tévézni. Csak dugd be a TV-t azt okoskonnektorba, majd állítsd az időzítőt a kívánt időre és máris mehet a szórakozás. Ameddig te akarod!

És a végére a legmodernebb okosfunkció, a hangvezérlés. A Xiaomi Mi Smart Plug (Wi-Fi) képes együttműködni a Google és az Amazon asszisztenseivel. Szóval beintegrálható a mindenki által elérhető Google rendszerébe és hanggal vezérelheti a konnektort. Elég csak a telefonunkon beállítani a Google Asszisztenst és onnantól kezdve a telefonod csak arra vár, hogy hozzászólj. De ne feledd, hogy csak angol nyelven ért, így angol nevet kell adnunk a konnektornak.

Szóval a lehetőség adott, a funkciók felhasználási területe nagyon tág, fentebb csak pár olyat említettem, ami nálam is beválna otthon. Ennél sokkal több ötleted lehet, hogy mire használnád otthon. Az okoskonnektor ára most csak 7.990 Ft a xiaomishop.hu webáruházban, a rezsicsökkentő ajánlatukban.

Mennyire volt hasznos ez a bejegyzés?

Kattintson egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés / 5. Szavazatok száma:

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a bejegyzést.

Mivel hasznosnak találtad ezt a bejegyzést...

Kövess minket a közösségi médiában!

Sajnáljuk, hogy ez a bejegyzés nem volt hasznos az Ön számára!

Javítsuk ezt a bejegyzést!

Mondja el, hogyan javíthatnánk ezt a bejegyzést?

- Hirdetés -