Minőségi Xiaomi teafű kollekció – A “kínai elite”

1157
- Hirdetés -

Közeleg az influenza szezon, a hideg reggelek, és nappalok. Ilyenkor különösen jó esik egy forró teát szürcsölni a meleg szobában, miközben kint csikorognak a mínuszok…
– Kezdődhetne így is egy tv reklám szövege.
A tea történetét, felhasználását, és országonkénti eltérő ízesítését most nem taglalnám, arró la wikipédia remek leírással szolgál.

Sok éven át tartó kutatások alapján a tudósok és a táplálkozási szakemberek azt állítják, hogy a tea nem csak ízletes, hanem nagyon egészséges is. (mértékkel, és kevés cukorral fogyasztva)
Segít szabályozni a vércukorszintet, és segít a cukorbetegeknek (ismétlem, cukor nélküli fogyasztás esetén!). Alacsony koncentrációban a tea nyugtató és erősebb főzet esetén energizáló hatású (doppingszer). A tea lassabb felszívódásának köszönhetően az erős főzet hosszabb időn keresztül fejti ki hatását (hatékonyabb a kávénál, de ugyanúgy vízhajtó hatással is számolnunk kell) A tea összes előnye nem csak az egészségről szól, a tea fogyasztás egyes helyeken különleges rituálé is.
A közelmúltban a Xiaomi közösségi finanszírozás platformján öt különböző típusú tea keverékével nyűgözte le a közönséget.  Ráadásul nemcsak egy átlagos teát – hanem egy kiváló minőségű hagyományos kínai tea keveréket. Nincs olcsó filter, ez originál kínai szárított termés.
A sorozatban megtalálja az öt teát:

  1. Longjing tea
  2. Ji Bai Cha
  3. Bai Hao Yin Zhen
  4. Jin Zhai Cui Mei
  5. Da Hong Pao

  1. Green Longjing tea – luxus kínai tea, melyet a különböző típusú zöld teák keveréke. Jellemzője a karakteres íz, és aroma. A tea levelei világzöldek. Leforrázás után dióval és vaníliával ízesíthetjük.
  2. A teakészlet második képviselője a fehér Ji Bai Cha, melynek erőteljes illatára minden bizonnyal emlékezni fogunk. Ez a fajta tea igazi ritkaság, nem tömegcikk. A teacserje gyűjtése rendkívül alapos, kizárólag a hibátlan termést használják fel.
  3. Fehér tea Bai Hao Yin Zhen, amelynek a neve “ezüst tű”, a fehér tea rajongók kdvence. Ennek a teának reemek onkológiai és fiatalító hatásai vannak.
  4. A Jin Zhai Cui Mei egy luxus vörös tea, melynek igazi csokoládé torta és szilva illata van.
  5. Da Hong Pao (a második név a “Nagy vörös köntös”) – nagy erjedésű tea érdekes történettel. Titokzatos aromával a gazdag ízvilággal.

A Xiaominak sikerült összegyűjteni egy egyedi keveréket, amely elérhetővé teszi számodra, hogy megismerd, és megbecsüld a igazi kínai teák legjobb fajtáit. Biztosak vagyunk benne, hogy az öt változat közül mindenki megtalálja kedvencét. A Xiaomi tea egy jó alkalom arra, hogy összeülj barátaiddal egy jó beszélgetésre, teázásra.

Elérhetőséget, és árat egyelőre nem találtam. Amennyiben nektek sikerül, osszátok meg itt, vagy a Magyar Xiaomi Hírek, Érdekességek facebook csoportban.

Szakszerű elkészítésükhöz pedig hamarosan jönnek a Xiaomi vízforralók bemutatói is.

 

 

- Hirdetés -