KezdőlapHírekMindenki pilóta az új Xiaomi Mitu mini drónnal

Mindenki pilóta az új Xiaomi Mitu mini drónnal

Divat a drón. Egyre népszerűbb, de nem mindenki hajlandó költeni több száz eurót a félprofi modellekre, hogy talán egyszer egy hónapban repülhessen. A gyártó nem mond le a minőségről és a legjobb technológiákról, ugyanúgy, ahogy a nagy cégek sem, mint a DJI, az általuk forgalomba hozott, az úgynevezett „játék”-kal, a Telloval. De ne tévesszen meg a játék kifejezés, mert a kis drón rengeteg professzionális szintű funkciókat tartogat.
Kell tartani a lépést, mivel a Xiaominak csak a MiDrone-ja van, amit tudjuk, hogy nehézkes cipelni, ha kirándulni megy az ember. Hamar reagáltak, kell egy ilyen termék is a palettára!
Bár az elmúlt héten beszámoltunk róla, hogy a Xiaomi bejelentkezett a GoPro-hoz, ebből a lehetséges felvásárlásból nem idén vezsi fel a kesztyűt a DJI-al.

A nemrégiben bemutatott drón súlya 88 gramm, és a mérete 11×11 cm, amelynek köszönhetően könnyen elfér egy hátizsákban is. Súlya ne tévesszen meg senkit, ettől még a kis quadrocopter stabilan repül, figyelembe vették ezt a fontos tényezőt is a tervezéskor! Az törzs alján nagy szellőzőnyílásokat képeztek ki, hogy biztosítsák a hőleadást a belső áramköröknek repülés közben. A Xiaomi Mitu mini drónja műanyag PP anyagból készül, így jobban ellenáll a bukásnak. A propellereket inkább erősen ellenálló üvegszálból készítik, és egyidejűleg aerodinamikus alakúak.

Ára mindössze 399 jüan, mintegy 52 euró, de az alacsony ár ellenére a kis drón fel van szerelve egy 1,2 GHz-es négymagos processzorral, hogy  gyorsan feldolgozza az adatokat és a különböző integrált érzékelők, mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a drón stabil legyen a repülés közben. Ahhoz, hogy az adatokat amiket küldünk felé, a drón kihasználja a WiFi jel magas frekvenciájú 5,0 GHz tartományát és az alacsony válaszidejű távirányítóval távolság akár 50 méter lehet. Maximum 25 méterig képes repülés közben real-time-ban továbbítani a képet. Az  FPV videók HD formátumban (720p) a fényképek 1600 X 1200 felbontásban készülnek, 4 GB belső tárolási lehetőséggel.  Az integrált kamera azonban nem irányítható, rögzített kialakítású, ugyanúgy mint azt megszokhattuk az ilyen árkategóriában mozgó eszközöknél. Az akkumulátor eltávolítható a testből és a 920 mAh kapacitással képes akár 10 perc repülésre is. (Remélhetőleg az akkuk pár dollárért lesznek hozzá – A szerk. )

A funkciók között találjuk a headless üzemmódot, felszálláskor pedig használhatjuk a tenyerünket is. Gravitációs érzékelővel, műrepülő képességekkel is rendelkezik! Van alkalmazás okostelefonokra, mellyel egyfajta virtuális játékot is játszhatunk. A kis drón van elhelyezve egy háromdimenziós jelenetben, ahol a levegőben harcolhatunk. Elérhetőség április 26-tól közvetlenül a hivatalos Xiaomi áruházban és különböző leányvállalatoknál. Amint bővebb információval, repülési információkkal, további képességekkel rendelkezünk, azonnal beszámolunk róla!
Amint a képi anyag bővül, frissítjük a cikket. Addig is ennyi képet sikerült a pici Mitu drónról összegyűjtenünk.

Igyekszünk beszerezni mielőbb egy teszt-terméket is, hogy minél pontosabb információval szolgálhassunk!

-Szilveszter-

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek