Még csak nem is lankad a Mi Band 3 töretlen pályafutása, a funkciókon még lehet javítani, hozzáadni, a magyar támogatása is még mindig fejlődésben van, de már hamarosan várható az utód a Mi Band 4.

Az első pletyka vagy hír még március közepén röppent fel, miszerint a Hey+ mintájára valósíthatja meg a Xiaomi a következő okos karkötőjét. Színes OLED kijelzővel, fejlett sport algoritmussal, több tevékenység méréssel, NFC-vel, stb.

Ezután rá pár nappal, már kézzel fogható tény került napvilágra, az új Mi Band 4 két verziója is megkapta a Bluetooth 5.0 tanúsítványát. Az előző karkötő mintájára készül egy NFC képes, inkább csak keleten használható karkötő és egy NFC nélküli a globális terjesztéshez. Minden másban valószínűleg meg fog egyezni, mármint használatban, teljes érintő képernyő, talán egy fő funkció “gomb”, stb. A vízállóságot tekintve ugyan úgy 5ATM szabványt fog követni és remélhetőleg megoldják az úszáskor fellépő szellem érintések problémáját. De tovább megyek, ha csak saját igényeimhez is lehetne igazítani, lenne benne GPS és vezeték nélküli töltés is.

A Huami pénzügyi igazgatója, David Cui azt mondta: “Minden nemzedék megtanul valamit, amivel mindig jobban járunk. A legjobb példa a Mi Band 3, megnézheted a 2018-as eladásokat. Tényleg sokkal jobb, az előző verzióhoz képest, tehát azt várjuk, hogy a Mi Band 4 hasonló lesz – hasonló tendenciát fog mutatni. Miután elindítjuk a Mi Band 4-et, azt várjuk, hogy a termék jól fog szerepelni.

Ezzel azt sugallják, hogy a Mi Band 4 valamivel többet fog tudni, mint a 3-as, valamivel ami nagy dolog lesz, valami amivel még kelendőbb lesz, mint az elődje. Ilyen lehet például az EKG funkció. Ezt a technológiát jelenleg elég kevés hordozható eszköz tudja és azok sem az alacsony áráról híresek, így ha a következő olcsó Xiaomi karkötőbe beleférne ez, akkor tényleg nagyobb volumenű értékesítésre számíthatnak, mint ezelőtt.

A Mi Band 4 megjelenése természetesen idén lesz, és a jelek alapján már nem kell sokat várni rá, de mint azt a Huami pénzügyi igazgatója is mondta, áprilisban már ne várjuk, talán májusban, de lehet, hogy később. Mivel a Mi Band 3 utáni kereslet egyszerűen nem enyhül, nincs okuk rá, hogy megjelenjenek egy új eszközzel. A Huami és a Xiaomi tárgyalásokat folytat a megjelenés tisztázására és amint lesz belső infónk, azt biztos meg fogjátok tudni időben.

A Mi Band 4 ára, David Cui szerint, marad a jelenlegi szegmensben, valószínűleg egy picivel lesz talán drágább, mint a Mi Band 3, hisz a jobb és több technológia elengedhetetlenül emeli egy termék árát, de még mindig a Xiaomi-hoz híven olyan árcédulát kapunk, hogy a konkurencia hozzá képest, drága játékszer lesz. A Mi Band 3 2018 júniusában 169 Jüan áron jelent meg (~ 7.200 Ft), a magyar piacon 8-9.000 forintért kapjuk most meg, így ha a Mi Band 4 az említett kissé magas árát tekintve, ha eléri a 199 Jüan (8.500 Ft) árat, semmi okunk nem lehet panaszkodni az árára. Sőt, ha a fent felsorolt, áhított funkciókat is belerakják, akár még 235 Jüan (10.000 Ft) árral is nyugodt szívvel venné meg mindenki.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ