KezdőlapHírekMikor jön az Android 12?

Mikor jön az Android 12?

Sokan Android 11-re, míg mások már csak MIUI 12.5-re várnak, de mindeközben javában készül már az új Android főverzió, 12-es.

Mit hoz az Android 12?

Jelentős változásokat a design terén: jóval nagyobb személyreszabhatóságot biztosít a Google az új rendszerben. A Material Younak köszönhetően a rendszerelemek olyan színben pompáznak majd, amilyenben csak szeretnénk, de beállítható az is, hogy a háttérkép alapján automatikusan válogasson színeket nekünk.

Optimalizálták a rendszeralkalmazásokat, így a régebbi eszközökön is gyorsabban hasíthat majd.

Adatvédelem, és biztonság terén is fontos változások történtek: immáron a jobb felső sarokban láthatjuk, hogyha egy alkalmazás használja a kamerát vagy a mikrofont, az engedélyek átláthatóbbak, és hatékonyabbak lesznek, illetve megjelenik egy Privacy Dashboardra keresztelt felület is, ahol láthatjuk, hogy mi, mikor, mennyi ideig, mihez fért hozzá.

Mindezek mellett persze sok más is változott, viszont a teljes listával várnunk kell a megjelenésig, hiszen addig bármi történhet.

Mikor érkezik?

A második béta megjelenésén vagyunk túl, ami azt jelenti, hogy még van egy harmadik, júliusban, aztán augusztusban már közelítünk a végleges verzió felé, mely valamikor az ősszel érkezhet, várhatóan szeptember elején-közepén.

Ti várjátok már az új Android verziót?

Nyitókép: Tech Advisor

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek