KezdőlapHírekMikor érdemes új telót venni?

Mikor érdemes új telót venni?

Közeleg a karácsony, mindenki várásolni akar, ki mást, ki saját magát lepi meg valami újdonsággal. Sokan ilyenkor választanak telefont, tévét, hajvasalót, villanyborotvát, okosvízforralót.

Ma a telefonokról lesz szó, azonban, nem feltétlenül úgy, ahogy gondolnád: nem arról, mikor a legolcsóbb beszerezni, hiszen ez realtív. A felvetés úgy értendő, milyen időközönként érdemes új kütyüre beruházni.

De ahogy sok más, ez is mindentől is függ: Nem kell megijendni, azért nem olyan bonyolult dolog ez, mindjárt ki is derül, miért.

Kezdésként két cikk áttekintését javaslom:

Érdemes olcsó Xiaomi telefont venni?

Érdemes korábbi Xiaomi csúcstelefont venni?

Ha ezzel megvagy, máris közelebb állsz a kérdés megválaszolásához.

Alapvetően manapság a felső-középkategóriában nem lehet olyan hihetetlenül melléfogni:

Ha azért rászánsz egy bizonyos összeget, jópár évre hű társad lesz a mobilod, friss operációs rendszerrel, a legújabb funkciókkal, biztonsági javításokkal.

De az alacsonyabb kategóriákban is így van ez, igaz fapadosabb az élmény, kevesebb a frissítés és az új funkció.

Mivel rengeteg e-waste, avagy elektronikai szemét keletkezik, azt javaslom, használd a telód, amíg tudod, amíg lehet. Nem kell mindig új, pláne nem évente. De ha nagyon kivan már szegény, akkor is vannak lehetőségek arra, hogy ne a fiókban, vagy a kukában végezze: igen, ismét egy korábbi cikkre való utalás következik: Jó lesz az még valamire: Néhány tipp elavult okos eszközeink újrahasznosítására

2-3 évnél korábban nem javallott cserélni, hiszen ha belegondolunk, márcsak azért sem éri meg, mivel nem jön annyi újítás, annyi plusz funkció, hogy megérje ismét kiadni érte rengeteg pénzt, feleslegesen.

Telefonváráslás előtt tehát érdemes átgondolni, valóban szükség van-e újra, vagy megteszi a régi is, és szolgál minket még egy darabig.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek