KezdőlapHírekMiért ilyen drága a Xiaomi új koncepciós telefonja? Itt a válasz!

Miért ilyen drága a Xiaomi új koncepciós telefonja? Itt a válasz!

Ma reggel elég bőven kifejtettem az új Xiaomi telefonról a véleményem, bár még sok kérdés merült fel bennem, többek között az is, hogy miért ilyen drága, avagy mi ebben fél millió forint?
A Xiaomi Siqu, az az négy oldalt vízesés képernyős (ne kérdezd…) új koncepciós telefonjának kijelzője nem ám egy szimpla hajlított AMOLED kijelző. A flexibilis panellal semmi gond nincs, azt simán lehet hajtogatni, de a képernyőt takaró ellenálló üveget már nem annyira. Ráadásul mind a négy irányban kell azt meghajtani úgy, hogy ne repedjen, mérethelyes legyen. Ezt a folyamatot írták le Weibo-n kínaiul, amit most megpróbálok lefordítani.

A képernyők feltárt senki földjén folyamatosan haladunk előre, és igyekszünk megtalálni a legjobb egyensúlyt az álmok és a valóság között. Lehetnek-e a jövőben egyszerűbbek és tisztábbak a mobiltelefonok, így a “csak egy képernyő” jövőbeli mobiltelefon formája közelebb lesz hozzánk. Ma a kutatás folytatódik, és a Xiaomi hivatalosan is kiadta az első négy ívelt vízesésképernyős koncepciótelefont.  A négy oldalon 88º-os, rendkívül ívelt képernyő lehetővé teszi, hogy a kép vízként áramoljon, akár egy kristálycsepp az asztalon.  Szinte az összes keretet képernyők váltják fel, és a telefonnak nincsenek nyílásai, gombjai, ami valóban megvalósítja az egy darabból álló, nem porózus jövőbeli kialakítást.

A rendkívül ívelt képernyő gyártási és ragasztási technológiája áttörte a határt. Az iparág első négy oldalt íves vízesésképernyője, egy hajlítható, rugalmas képernyő elengedhetetlen, de az igazi nehézség a 88º. Négy oldalt ívelt üveg gyártása és 3D ragasztási eljárása: A mélyen ívelt négy ívű üveg megtöri az üveggyártás technológiai határát. Forró hajlítás esetén a polírozás nehézsége exponenciálisan nagyobb, mint a hagyományos 3D-s üvegé, saját fejlesztésű üvegfeldolgozó berendezések révén, 800º-nál.  Egy darab forró hajlítás magas hőmérsékleten és nagy nyomáson, négy különböző polírozó berendezés alkalmazásával, több mint tízszeres bonyolult polírozással képes 88º-ban mélyen ívelt, hiperíves üveg darabjának csiszolására, és egy ilyen üveg mögött az utolsó kísérlet. Egy ilyen négy oldalt íves üvegdarab rugalmas képernyőhöz rögzítéséhez, le kell győzni a rendkívüli hajlítási szög és a rendkívül kicsi hajlítási sugár által okozott hajlító feszültséget, és az innovatív képernyő kialakítás, ragasztási folyamat, hibátlan és tökéletes képernyőminőséget ér el.
Az egész telefon integrált és porózus kialakítású A jövőbeli mobiltelefon új iránya, a jövőbeli mobiltelefon alakja, a képernyő alakjától függ. Az áttörést jelentő négy oldalon íves vízesésképernyő miatt a jövőbeli mobiltelefonok integrált, nem porózus kialakítása új irányt mutat. A Xiaomi Siqu vízesésképernyős koncepció mobiltelefonon, szinte az összes keretet a képernyő helyettesíti. 46 független kutatással és fejlesztéssel szabadalmaztatott technológia révén, a fizikai gombok és minden nyílás valóban eltűntek. Ultravékony piezoelektromos kerámiát alkalmaz a külső hangképzés elérésére, az iparág első rugalmas filmképernyős hangtechnikája a fülhallgató helyettesítésére, a nagy teljesítményű vezeték nélküli töltés, a nyomásérzékeny gombok, a harmadik generációs képernyő alatti szelfi kamera és egyéb innovatív funkciók mellett.

Ez egy kísérlet a képernyőre
és a jövőbeni mobiltelefonok feltárása

Soha ne hagyd abba a felfedezést

Összefoglal, a kijelző gyártása nagyon nehéz és költséges. Természetesen jelenlegi állapotban, de ezt korábban már a kerámia hátlapnál is eljátszották, idővel minden folyamat tökéletesedik és egyre olcsóbb lesz.

- Hirdetés -
Szabó Kornél
Szabó Kornélhttps://helloxiaomi.hu/
2013 óta foglalkozok a Xiaomi termékeivel, először a MIUI rendszerrel ismerkedtem meg és teremtettem meg a rajongói bázist, a MIUI fórumon. 2017 óta írom a cikkeket a Hello Xiaomi hírportálra, ami mára, az ország legnagyobb Xiaomi márkával foglalkozó oldala lett.
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek

spot_img