Egy új érdekes eszköz jelent meg a Xiaomi béta fejlesztő központjában, ami nem is router, nem is switch, valami hibrid megoldás. Weibo felületére (hova máshova) került fel még tegnap délután két rejtélyes plakát egy új hálózati eszköz kapcsán, ami a Mi WiFi MESH nevet viseli.

wifi mesh xiaomi wifi mesh

Ma reggelre ki is derült, hogy miről is van szó. A Mi WiFi MESH nem egy új Xiaomi router, hanem valami több, valami jobb. Egyszerre 4 antennán külön-külön ötvözi a 2.4 GHz és 5 GHz Wlan frekvenciákat és nagyobb, erősebb hatótávolságot ígér, mint minden eddigi megoldás. A teljes vezeték nélküli sebessége elérheti a 2567 Mbps elméleti határt.

wifi mesh

A Mi WiFi MESH három hálózati kábelcsatlakozóval van felszerelve, és mindhárom hálózati kábel interfész rendelkezik automatikus hálózati portfelismerő technológiával. Ez azt jelenti, hogy a felhasználóknak nem kell megkülönböztetni a WAN / LAN portokat, hanem csak be kell helyezniük a bejövő vonalat bármelyik interfészbe, és a másik két interfész automatikusan átkapcsol LAN-port módra.

xiaomi wifi mesh xiaomi wifi mesh

Jelenleg ennyi szivárgott még csak ki az eszközről. Most a béta tesztelők toborzása folyik, ami még pár hétbe bele fog kerülni, mire értékesítésre kész lesz. Érdekes az eddigi tulajdonsága, megmondom őszintén, nem figyelem a hálózati eszközök fejlődését, de ilyenről még nem hallottam. Várjuk a további fejleményeket.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ