A Mi TV 5. generációja 5 nap múlva mutatkozik be, melyben egy új technológiát használ a gyártó. A Mi TV 5 széria a prémium szegmensbe érkezik Samsung QLED panelekkel felszerelve. A 4K felbontás mellett tehát még több színárnyalatot, egyenletesebb megvilágítást, és jobb kontrasztot is kapunk. Ráadásul a mai Weibo-s hírek szerint a TV MEMC chipet is kap, ami biztosítja a hardveres képjavítást minden megjelenített tartalom számára.

Xiaomi Mi TV 5 MEMC képjavítással

Mi az a MEMC technológia?

A MEMC chip a pixelek egyenletesebb mozgásáért felel, valamint a képfrissítésre is jótékonyan hat. A technológiával a játékok gyors jelenetei még több részletet képesek megjeleníteni, ezt egy akciódús film esetén, de különböző sporteseményeknél sem okoz utánhúzást.

A dinamikus képminőség-kompenzációt (MEMC) használják a OnePlus tévék, a Motorola tévék a Mi TV 4X 50 – 65 hüvelykes változatai is. A technológia rendkívül hasznos azokban az esetekben, amikor a TV támogatja a magasabb frissítési frekvenciát pl. 120Hz-et. 60 Hz-es video- és TV-műsor esetén csak 24 képkocka másodpercenként támogatott. A jelenet eltolás közbeni késleltetés eltávolításával a MEMC simább képeket eredményez, nagyfokú frissítési gyakorisággal.

A nagyobb gyártók ehhez hasonló képfeldolgozást használnak a magasabb kategóriás készülékeiben, ami egyúttal drágább árcédulát is jelent. Tehát nem csak a 4K panelt kell megvenni, majd saját logóval eladni a TV-t, de a képfeldolgozó elektronika, valamint a hozzáadott szolgáltatások éppoly fontosak, ha minőségi tartalomfogyasztásra vágyunk.

Xiaomi Mi TV 5 specifikációk, Global Mi TV-k

Kíváncsian várjuk az új TV széria többi specifikációját, milyen kontrasztot, RAM/háttértár méretet, a panel bitmélységét, az input lagot tud, és hogy a készülék rendszerét módosítják-e.
A jelenlegi hazánkban is elérhető Mi TV 4S /4A modellek némi kompromisszummal ugyan jól használhatóak. A csupasz PatchWall, és a kipucolt stock Android TV rendszer valahogy nem áll össze egy jól működő rendszerré. Reméljük, ezt frissítésekkel még megoldják, mert a licencek egy részét nem fizette ki a gyártó, így az HBO Go, vagy a Netflix egyelőre használhatatlan. Ezt sem a Xiaomi, sem a Google, sem az HBO nem részletezi, hogy egy gyártó által előretelepített rendszer estén miért ezek a megkötések. A Mi Box Global változata gond nélkül alkalmas mindkét alkalmazást futtatni. A TV-k esetén viszont limitáltak a telepíthető appok.

A Mi TV 5 esetén sem várható egyhamar Global változat. Egy teljes értékű, az európai piac számára korlátozások nélkül használható modell bevezetése erősen kérdéses.

Amint ez mégis megtörténne, mindenképpen beszámolunk róla.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ